Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri dni v Tatrách – jeden vrchol, dve noci, tri sedlá a štyri doliny

Sona

Parádny okruh, milujem motať sa v okolí Belianok. Aj Javorová dolina ma oslovila. Tá sutina zo Sedielka smerom na Téryho chatu bola dosť nepríjemná, najmä s trčiacimi roxorovými tyčami. Veľmi sa mi páčilo Žabie Javorové pleso s kamennou kockou. A fotky perfektné, Maťo, aj tá nočná Brnčalka, nebuď taký skromný.

Martin knor

Zaver Javorovej doliny je velmi pekny. Bol som tam opatovne pred cosi vyse rokom na jesen. Ale myslim si, ze sa tam este zopar krat vratim.
Momentalne prave rozmyslam, ako nalozit s novym navstevnym poriadkom a s tym, co z neho pre mna plynie. Neviem sa rozhodnut...

Daulagiri , 2

Fajný článok, príjemným štýlom opísané zážitky. Cítiť z neho že ťa vášeň pre hory a fotografovanie ešte neopustila Maťo. S opisu tých večerov je tiež badať že ste si to užívali haha :-) Vychytať vo VT 3 dni takéhoto počasia je sviatok, teda aspoň pre mňa.
Ešte nikdy som nebol na chate pri Zelenom plese ani som nešiel ten úsek po Skalnaté pleso. Na Zámke som spal raz pred rekonštrukciou. Zo Sedielka sme kedysi aj my šli na Malý Ľadový, ale Javorová dolina mi taktiež chýba v zbierke.
Inak to prirovnanie Javorového hrebeňa k Patagónií je trefné, viem to z prvej ruky ;-) A tiež sa mi páči veľmi výstižný názov článku.

Mato_d

No tak dúfajme, že má tá vášeň ani tak skoro neopustí :) Javorovú dolinu som šiel už veľmi dávno z Javoriny do Sedielka a cez Terynu do Smokovca. Pamätám si, že to bola dobrá morda. Túto jeseň sme to šli opačne, ale určite chcem ešte stráviť noc na Teryne, možno trochu aj kvôli nočnému foteniu. Dám ti vedieť? :) Diki za zastavenie.

Daulagiri

Ja som si len relatívne nedávno povedal že by som chcel vyskúšať nocľahy na všetkých chatách v Tatrách (ešte mi chýba asi polovica).
Kľudne môžeš dať vedieť ak sa niekedy budeš chystať kamsi, rád sa prejdem :-)

Peter61

Kamzík, btw. plembák oranžovej farby je IMHO najlepšia voľba, ale nie kvôli fotogenickosti.
Vidno ju aj na skale, aj na snehu.

Kamzik

Musím sa priznať, že po zhliadnutí trasy som si celý článok so záujmom prečítal v očakávní comming outu k niektorej menšinovej emocionálnej orientácii. Nič také sa neudialo a nakoniec sa z toho vykľula (viacmenej) pohodová oddychovka. Ideálna pre človeka, ktorý strávil posledné 3 roky na home office a potrebuje sa socializovať :-) Oranžová helma je riadne fotogenická, ale v Sedielku asi aj funkčná.
Ináč trasa pekná (hlavne začiatok a koniec), mimo sezóny aj znesiteľná. Počasie a foto paráda!

Bikemartin , 1 reakcia

Maťo, ani som to neplánoval čítať, to len kvôli tým blembákom na batohoch som sa prinútil, že sa reku dočítam, že načo ste ich ťahali, no ale nedočítal som sa. "Irenko, ja sa ptám proč?"

Peter61

bikemartin, taky tak.
Na druhej strane, plembák sa celkom hodí na cikcaku na Svišťovku a Sedielko. ( Aj na Prielom a Poľský hrebeň)

Pavel Forgáč , 1 reakcia

Tiež som bol na začiatku septembra na prechode cez Tatry. Väčšinu vašej trasy som prešiel. Je to tam pekné len tá preplnenosť na niektorých miestach je nič moc, ale zas vynahradia to miesta kde nikto nie je. Ten rozpadnutý chodník smerom zo sedielka je dosť adrenalín, keď sa ide dole. Po prvé sa dá ľahko niekomu zhodiť šuter na hlavu a po druhé dá sa ľahko vytrepať. V jednom medvedíkove som aj spal :D. Vďaka za pripomenutie týchto miest.

Mato_d

To som si pod Sedielkom tiež vravel, že ísť tade dole, asi by sa mi mierne roztriasli nohy zo strachu o ľudí podo mnou... :)

Matobee , 1 reakcia

Martin fajne ste si dopriali po rokoch tatranskej prírody v skorojesennom vydaní.
Pozerám, že ste šli takmer totožny okruh ako ja v auguste až na východnú časť.
Ja som mal zas premiéru na Térynke, v Sedielku a Javorovej doline.

Ako vždy mnoho krásnych záberov. Dík za oživenie spomienok. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum