Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Klastavskou dolinou náučným chodníkom Po stopách predkov

Martin knor

Juznu cast som siel volakedy pocas korony (tusim), ked som si presiel hreben Sokola. Inac, pred par dnami som siel pre zmenu velmi kratky NCh v Sobotisti. V podstate som nan siel kvoli lipam (Lipnica Savarka). Ale povodne su nanajvys dve, co ma sklamalo.

Svatopluk

Tú istú trasu, na meter, som šiel 19.6. 2020.
Aj tá dolina je pekná, miestami úzka a romantická.
Danka, už sa teším na Tvoje ďalšie encyklopedocké dielo o juhu Štiavnických v..

FunTTomas , 1 reakcia

Klastavské dúpänce sú veľmi pekne zachované a udržiavané. Odporúčam návštevu.

Svatopluk

pripájam sa, navyše po ceste je strom, ktorý má otvor v kmeni

Matobee

Danka páči sa mi ako spoznávaš priam dokonale Štiavnické vrchy a asi aj pracuješ na ďalšej prezentácii pohoria v rámci série článkov naj.
S radosťou som si prečítal ďalší zaujímavý článok. Klastavskou dolinou som sa mal v pláne vracať do H. Nemiec z okružnej túry do Beluje a pod Sitno pred rokom a pol. Nakoniec som to pre silný dážd zvrtol do o čosi bližšieho Prenčova a vrátil sa busom.
Vytrápili ste sa na tejto priam krížovej ceste aj so zastaveniami.
Ale odmena v podobe Tvojej splnenej túžby o tejto doline určite stála za to.

Aktuálne vládnu tiež nepríjemné podmienky v dolinách najmä vo Volovských a Hnileckých vrchoch. (kde som bol)
Po povianočných dažďoch sú pôdy nasýtené a lesné cesty mokré, následne to namrzlo, vykryštalizovalo na povrch a vznikli ľadové tobogány. Aj na vlhkých poliankach, mokradiach a rašeliniskách vznikli priam ľadové bubliny. Už som pár hodín tento rok strávil obchádzaním kilometrov takýchto terénov.

Jjano , 1 reakcia

Vďaka za článoček o miestach, ktoré dôverne poznám, i keď zo sedla bicykla.
Mne sa dolina Klastavského potoka z Ladzian do Klastavy veľmi páči, miestami je to také trošku tajomné, miestami potok vytvára pekné zákutia, miestami aj zver je vidieť ... Ale chápem, že chôdza po takom zlom snehu uberá z poetiky okolia ... :-)

Tomka

Joj! Dúfam, že to nevyznelo, že sa mi dolina nepáčila?! Páčila sa mi, veď by som tam inak druhýkrát nešla a už vôbec nepísala článok o nej.
Zimné obdobie však asi nie je najvhodnejšie. Prvýkrát sme tam boli v októbri, v krásnej farebnej jeseni a to bola skutočne paráda. Keď dokončia areál Počúvadlianskeho mlyna, rada by som sa tam išla pozrieť a asi v lete. V tieni stromov a povedľa zurčiaceho potoka to musí byť celkom príjemná prechádzka. A na bicykli to musí byť tiež fajn.
Vďaka za koment.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum