Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Deväť najkrajších trás v Štiavnických vrchoch z východu a juhu

Diskusná téma K článku: Deväť najkrajších trás v Štiavnických vrchoch z východu a juhu

Štiavnické vrchy sú obľúbené turistické pohorie, ale turisti poznajú predovšetkým centrum pohoria – Banskú Štiavnicu, Sitno a Počúvadlianske jazero. Východná a južná časť Štiavnických vrchov je málo turisticky využívaná. Je to aj tým, že oproti centrálnej a západnej časti pohoria je tu menej turistických chodníkov, menej vysokých vrchov a aj horšia dostupnosť verejnou dopravou. Ale aj tu je mnoho zaujímavých lokalít.

Martin knor , 1 reakcia

Tak uz som sa presiel ku Koharyho dubu aj k ruine vartovky, vid obrazky.

Pocas prechadzky ku Koharyho dubu som siel cez Sitniansku Lehotku, v ktorej je pekna zvonicka, ale aj nejake pivnice pod cintorinom a zopar starsich domov, jeden so zeleznymi okenicami. A na zaver som siel okolo kostolika Pod vrskom. Z dialky ma nezaujal, ale doma som zistil, ze je stredoveky (vraj z obdobia 1300 az 1450), tak som si ho bol dnes odfotit.

A pridavam ruinu straznej veze juzne od Tekovskej Breznice. Ked sa tu spomina vartovka na Kramarovom vrchu, ktora je mimo turistickych chodnikov, tak mozno stoji za zmienku aj toto. Na mape hikingu je obrazok, podla ktoreho sa da zistit, kde sa nachadza.

Martin knor , 2

Z tohoto som nebol pri Koharyho dube, nesiel som severnu cast Klastavskeho chodnika a nebol som pri ruine tej hlasky. Ostatne si mozem odskrtnut.

Na jesen bola na stole pred stolnou Dorothea vystavka mineralov, zrejme vynesenych zo stolne. Niektore mali pekne inkrustacie.

Svatopluk

Koháryho dub je krásny rozložitý strom. Vy ste tiež majster fotograf rastlín, tak ak byste ho odfotili pošlite prosím fotku aj do .hiking.sk.
Ja som nebol iba pri tej hláske.

Martin knor

No, mam o svojom foteni trochu horsiu mienku, ale viem sa s tym vyrovnat :-) . K tomu dubu aj k hlaske sa urcite niekedy vyberiem. Mozno aj teraz v zime, nie je to pre mna prilis daleko.

DoxaD

Perfektne spracovaná téma Danka. Odložím si článok na inšpiráciu.

Svatopluk

Opakujem sa: úctyhodné takmer encyklopedické dielo.
Iba bysom poznamenal, že miestne značenie rázcestia Krejdy už je dobré ( šiel som tam v auguste 2021 )

FunTTomas

Rejchard je skutočne jednotka z tohto výberu túr. Nádherný dubový háj, kde sme počas vandra strávili čarovnú noc pri táboráku.

Projekt obnovy Počúvadlianskeho mlyna si môžete pozrieť na atelierhaus.sk/…/pocuvadlians…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum