Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Moja prvá viacdňovka

Diskusná téma K článku: Moja prvá viacdňovka

Príbeh o prvej viacdňovej túre neskúseného turistu a peripetiách s tým spojenými. Nedostatočná výbava, plánovanie, no zároveň chuť po dobrodružstve a objavovaní nových končín vo východnej časti Nízkych Tatier.

Martin knor

Dobra tema na clanok. Snad niekedy prispejem. Len to bude z doby pred 40 rokmi :-).

Mal som vsak uplne ine zaciatky. Mamina s nami deckami chodievala do hor casto, mam jej obrazky s nami na Lysci ci Borisove, a tatko ktory po vaznej nehode chodil s barlou, nam robil "bojovky". Napriklad nas vyhodil v Lazkach a s obedom nas cakal v Kunerade. Alebo nam pomaloval sipky na stromy v Blatnickej doline a schovany za krikmi sa chichunal, ako hladame spravnu trasu...

Daulagiri , 1 reakcia

Pekné začiatky, dobre spísané zážitky. Až takú ustráchanú mamu som nemal.
My sme s kamarátom začínali vo dvojici, najprv sme sa túlali kopcami za dedinou (Štiavnické vrchy, Vtáčnik) a prespávali sme v posedoch. Bez výbavy, bez mapy, aj v daždi... A neskôr som sa rozhodol vyraziť aj niekam ďalej. Nepamätám si už kam to bolo, ale boli to iné časy než dnes. Prázdne hory, útulne. Dnes na to už len s nostalgiou spomínam.

Inak tou trasou z Tepličky na Kráľovku som ešte nešiel, je posledná ktorá mi chýba v zbierke :-)

Sona

Milé. Aj moja mama je hneď vychystaná, len čo spomeniem nejakú túru či výlet :)

Anežka Kokavcová , 2

Presne tak som to aj ja zažívala,ale vo veku 65 rokov.Mladícka nerozvážnosť u mňa nepripadá do úvahy.Ale potešila som sa,že som nemusela nikomu klamať.Vnuci sa mi do života nepletú.

Svatopluk

Anežka, ona tá "mladícka nerozvážnosť" u mňa bola medzi 35. až 45. rokom. To som už žiaden mladík nebol, ale tá nerozvážnosť bola. Ale pripúšťam, že som starostlivo plánoval, to áno.

Pavel Forgáč

Pobavilo :D. Predsa nikdy nie je neskoro. Poznám chlapa čo behá stovky a do 65 vôbec nebehal :).

Matobee , 1 reakcia

Pavel príjemné čítanie, ktoré ako vidieť vystihuje viac či menej mnohých z nás milovníkov prírody. :-)
Tiež som bol na jednej z prvých dvoj či viacdňoviek práve v tejto lokalite, akurát z Horehronia.

Krásne zábery z okolia prameňa Čierneho Váhu. Tadiaľ som šiel len raz v poriadnej zime a strašne sa mi páčilo. Na plán prejsť tadiaľ aj "v zelenom" som už pozabudol. Poriadne si ma však zábermi nalákal a pripomenul tento zámer.

Pavel Forgáč

Donedávna som to bral za najkrajšiu vystupovú trasu na Kráľovu hoľu, ale vlani som šiel od Vernára a objavil poslednú divočinu Nízkych Tatier. Odvtedy je na druhom mieste :).

Ale určite choď je to tam pekné v zeleni. Ja by som zas chcel niekedy v zime.

Tramtária , 1 reakcia

Pozrite si dnešný príspevok od Hzs... nejaký matrix sa tu s nami pohráva 😁.
Krásny príbeh, dôverne známy a rodičia nebojte sa, vaše deti to zvládnu!

Pavel Forgáč

Sledujem jeho cestu. Zjavne má rovnako ustráchanú mamu ako ja. Aj mňa už raz skoro hľadala HZS keď som sa 2 dni neozval z Muránskej planiny. Nebol signál :).

Mierne mi tieto rodinné paniky lezú na nervy ale čo už.

Raz som stretol jedného chlapa čo mal satelitný gps lokátor. Aby jeho ustráchana žena vedela kde je a či žije. To už bol iný level :D.

Svatopluk

Pavel, s tými parťákmi to mám určite horšie ako Ty. Z Prahy, ČR, možno nájsť parťáka do N. či V. Tatier a také perly ako Ostrôžky či Stolické či Veporské v. atď. takmer nik nezná.
Tie naše mamy sú či boli hrdinky.
Cyro, ja "som sa ( v článku) našiel pred 40 rokmi" a drží ma to stále.
"Líniové" viacdňové výlety s nocami pod hvezdami, sú turistická športová špička. Teraz už na ňu nemám.

Cyro

Vskutku veľmi príjemné čítanie, v ktorom som našiel sám seba pred vyše 20 rokmi. Takto nejako som sa vybral na svoju prvú sólo viacdňovku. Mame som povedal, že idem tam a tam a s tým a s tým, otcovi som povedal (viac-menej) pravdu a on to "partizánčil" fakt roky rokúce :) Tak ako píšeš, vtedy to bolo iné ako dnes (útulne, "výbava", vlastne všetko) a som nesmierne rád, že som tieto "staré" hory ešte trochu okúsil. Nikdy na to nezabudnem a pri Tvojom článku sa mi veru oživili spomienky :)

Pafi

Pavel paráda, na jeden dych, ako by si psal aj za mňa, supeer, vďaka!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum