Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nenapraviteľný horal

Diskusná téma K článku: Nenapraviteľný horal

Samotársky horal je ako tatranská žula. Tvrdá a nepoddajná. No neustálym mravčím pôsobením erózie sa postupne poddá aj najtvrdšia hornina. Či sa podarilo jemnej ženskej ruke opracovať „tvrdú žulu“ samotárskeho horala, posúďte vy.

Martin knor

Nuz, iba nesuhlasne krutim hlavou. Ale nechodim v Tvojich topankach (ci ako sa to vravi), tak Ti to nejdem komentovat.

Ale dam jednu vlastnu prihodu. Mne oslavy neprekazaju, pokial z nich odidem v spravnom case, no s jednou "spolocenskou udalostou" som sa vyrovnal po svojom. Na skole sme mali na zaver vojenskej pripravy mesacne sustredenie v Mikulove. A kedze nasa cata bola prva, boli sme vyhodnoteni ako vzorna cata (iny dovod to naozaj nemalo). No a vzorna cata za odmenu dostala vychadzku. Lenze my sme neboli pod prisahou, a tak vychadzka spocivala v tom, ze sa s catou vybral jeden plukovnik do krcmy. Tam sme mali stravit asi 2 hodiny (uz sa nepamatam kolko to bolo) a po "utuzeni sudruzskych vztahov" sa vratit do kasarni. A toto je to, cez co som sa nedokazal preniest. Priatelska pitka so zelenou $#@%!,. co na nas cele tyzdne vrieska ako pavian? Co im sibe? A tak ked sme naklusali do krcmy, behom minuty som sa vyparil (nastastie nam na tuto akciu dali civil) a vyliezol som na Svaty kopecek. Vyvalil som sa do travy pri kaplnke a smutne som sa pozeral do Rakuska. Do slobodnej krajiny za ostnatym dratom. Tak blizko a zaroven tak daleko. Este som netusil, ze prejde 10-15 rokov a v rakuskych Alpach budem ako doma.

Erina

S tou svadbou, plesom a pod. s tebou plne súcitím. Tiež tieto spoločenské akcie z duše nenávidím (tiež netancujem!), no priateľ má veľa bratrancov a sesterníc, tak sa občas musím zúčastniť, ale vždy mám podmienku, že potom pôjdeme na nejaký pekný výlet. Raz sme sa tiež počas svadby vyparili a išli sme hľadať kešky (bez prezliekania sa). :-)

Daulagiri , 1 reakcia

Ty si teda číslo resp. riadny "odľud" Pavel :o) Čo dodať...
Tiež nie som úplne najspoločenskejší, ale ako čítam na teba sa nechytám. Utiecť zo svadby by mi teda nenapadlo.
To váľanie v blate namiesto pohodlného plesu bola dokonalá čerešnička haha...

Pavel Forgáč

Ja tomu hovorím asociál :D.

Chcel som tam pridať ešte jeden zážitok ako ma nasrali na jednom nemenovanom cestovateľskom festivale lebo nedodržali dohodu o to že ma po festivale odvezú domov. Tak som nasratý za noc bez baterky prešiel domov po vlastných :D. Ale už by to bolo moc dlhé tak som to odtiaľ vyhodil.

Svatopluk , 2

Pavel, nie si sám s týmito zážitkami. Mne "zlomila" moja manželka až po mojej štyriciatke, máš času dosť.
Ale vo dvoch sa to lepšie ťahá.

Pavel Forgáč

Niekedy je veru fajn mať niekoho so sebou. Ale ako tak spoznávam a stretávam pútnikov na dlhých trasách tak 99% chodí osamote. Je to asi taký údel diaľkarov. Málo ľudí spolu vydrží 24/7 aj v ťažkých situáciách. Poznám len jednu výnimku :).

Gusto , 4 reakcie

Pýtajú sa policajta : Boli ste už na Śtrbskom plese?
On sa zamyslí a hovorí : Nie, zatiaľ ešte nie. Bol som len na našom a na hasičskom.

Pavel Forgáč

Pobavilo :D. Ja som veru bol za môj život len na tých tatranských plesách.

Gusto

Tak to je dobré. Bol som na Śtrbskom plese na Štrbskom plese.

Peter61
Štrbský ples bol v Štrbe. Na Štrbskom plese dnes boli pešiaci aj bežkári. Pólo zatiaľ tam nie je vypísané, bolo tuším v TL. -D
DoxaD , 1 reakcia

Som sa smiala nad zážitkami horala. Nuž ale najväčšia sranda bude, ak Ťa niekedy predsa len zlomí nejaká dievčina, kde chňapneš aj po brokolici:-)) a prihlásiš sa aj na tanečný kurz:-))
Ale je pravdou, že asi všetci, čo tu niečo píšeme sme tak trochu introvertné "diviaky" a máme radi kľud a samotu. O tom je to, hľadáme v prírode pokoj, nik nám nedáva blbé otázky a nič nevyčíta...

Pavel Forgáč

V tomto som už celkom skeptický. Samotársky introvert nemá veľa príležitostí a tobôž nie ked miluje viac les a hory :). Na tanečný kurz by ma nikto neprinútil ani pod hrozbou smrti :D.

Veru les je fajn tichý a pekný. Lepší ako hlučná spoločnosť. Inak trochu som sa prepočítal lebo pred týždňom ma pozvala na svadbu kamarátka. Aj by som šiel pozrieť aspoň pred kostol no už mám vtedy plánovanú dovolenku. Ako inak kvôli turistike :D.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum