Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zaujímavosťami dolného Spiša a severom Hnileckých vrchov

Martin knor , 1 reakcia

Pri Siklavej skale som este nebol. V lete to nema vyznam a v zime sa mi to zda akosi pridaleko. Ale raz sa mozno zadari.

Matobee

Martin uvidíš či sa niekedy zastavíš, ale verím že áno. Kedže ak som si správne všimol, že chodíš prevažne autom, tak to nie je problém myslím.

Aj mňa napadlo, že ako to tam vyzerá vo období vegetácie. Ale celý ten svah je podľa mňa dosť zaujímavý a ja sa veru zastavím niekedy aj v lete.
Tesne po bohatých dažďoch to môže byť tiež pekné.

Tomas Vohlarik , 1 reakcia

Mato ako pises, vsetko ti vyslo presne ako si si naplanoval. tie fotky zapadu a vychodu Slnka nad Tatrami su krasne. aj z Poracskej doliny.

keby vlcik nakukol do utulne, mohol si mat aj "kontroverziu" ha ha ha

Matobee

Tomáš hehe. Veru to by bolo zaujímavé. Ale zas to by musel byť len besný vlk, keby bol až taký odvážny.
Menšie kontroverzie spôsobili plchy, ale to nerátam. To bolo skôr spestrenie dokonalého ticha. :-)

Ďakujem za vtipne ladený koment.

Daulagiri , 1 reakcia

Vychytal si tu celkom pekné podmienky na to aká je táto zima slabá. Toto boli akurát dva slnečné dni.
Ten hríb je fakt super, musím tam už zájsť. Na Šikľavej skale je tiež vidieť že ľadu bolo túto zimu málo všade. Poráč je malebne zasadená dedinka. Tá planina Galmus vyzerá takto v snehu príťažlivo.
Poráčsku dolinu som zatiaľ nespoznal, ale verím že raz. Veruže tá koliba Dobrého pastiera aj mňa prekvapila svojou "veľkosťou" :-)
Vďaka za inšpiráciu a podelenie sa zo zážitkami.

Matobee

Maťo díky za Tvoje slová. Musím povedať, že na tejto túre nebolo nič kontroverzné ako sa mi občas smejú. Hehe. Vyšlo všetko dokonale. Počasie super aj sa mi dobre išlo. Aj pivko bolo aj poriadna zzzima. A aj kúsok sniežiku potešil. :-)

Určite ešte vyraz do týchto končín, zaujímavostí aj trás je tu dosť. Nuda to určite nebude. Za mňa to bol zatiaľ vrchol zimy. Ale verím, že ešte dačo príde.

DoxaD

Pekne si popísal, ja tote končiny neznam, no že si temer mohol pohutoric s vlkom pri kolibke - bars fajny pocit🐕. Snehu ozaj žalostne málo.

Gusto , 2

Maťo pod názvom Holý vrch rozumieš Vysoký vrch? Tak je totiž na mapách označený výhľadový vrch nad Poráčom.

Matobee

Gusto ak si všimneš moju trasu tak som cez poludnie prvého dňa zašiel aj na juh pod Holý vrch nad Švedlárom. Ten som myslel.
Podvečer som potom vystúpil na bezmenný vŕšok vedľa tebou spomenutého Vysokého vrchu. :-)

Gusto

Maťo pomýlil ma tento tvoj príspevok. Z neho vyplýva, že si na ten Holý vrch vystúpil z Poráča. Ale OK, už viem, ako si to myslel.

V Poráči si obzerám pár pekných stavieb a zaujmú tiež starenky s fiertuchami podobnými, ako poznám z Horehronia. Všímam si krčmu, kde sa plánujem zastaviť. Na to je však ešte priskoro a mám v pláne vybehnúť pod Holý vrch, na ktorom som bol na Silvestra pred rokom.

Svatopluk , 1 reakcia

Pekný výlet, pekné fotky, najmä z okolia Poráča.
Zimná turistika v najlepšom podaní.
Najvýchodnejšie som turisticky bol v Rožňave, ale Tvoje články z dolného Spiša ma navnadili, abysom sa pustil aj do tohoto kraja.
Ďakujem za dobrý tip.

Matobee

Díky Sväťo. Toto bola vydarená túra a musím uznať, že všetko šlo ako po masle. Počasie tiež luxusné. Akurát by sa hodilo viac snehu a ľadu na Šikľavej skale.

Určite sa ti východ bude páčiť. Odporúčam. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum