Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rysy cez Morské oko v zime na mačkách

Diskusná téma K článku: Rysy cez Morské oko v zime na mačkách

Cieľom túry je najvyššie položený značený vrchol v Tatrách - Rysy. V čase slovenskej zimnej uzávery sa naň pôjdeme pozrieť z poľskej strany. Jeho poloha na hranici umožňuje kruhové výhľady aj na našu, spiacu časť pohoria. Túra preverí fyzickú, psychickú aj morálnu odolnosť, keďže jej súčasťou je dlhý prudký výstupový žľab, našliapaných 28 kilometrov, prevýšenie 1500 metrov a trvá približne 12 hodín čistého času.

Daulagiri , 4 reakcie

Tak toto je iná pecka, Rysy v zime by ma teda ešte donedávna nenapadli (alebo mám len v tomto nízke sebavedomie :-) No v každom prípade to vyzerá úžasne, vychytali ste dobré/vhodné podmienky. Vedeli by ste nájsť trasu, aj keby nebola vyšliapaná stopa? Vďaka za sprostredkovanie zážitku.

A v mojom prípade zaujímavá zhoda náhod. Tento víkend (20. a 21.1.) sme boli vo Vysokých Tatrách, spali sme v hoteli na Popradskom plese a na izbe sme sa dali do reči s mladou Poľkou. Tá nám spomenula že bola v sobotu na Rysoch zo slovenskej strany, sama vo víchrici. Čumeli sme ako puci. My sme sa chystali na iný ľahší kopec a riadne nám zvädol hrebienok :-) A teraz ešte aj takýto článok. Budem musieť potrénovať.
Ešte raz super!

Lukas

tú Poľku som stretol v sedle Váha, ja som už lyžoval do Ťažkej
víchrica to zďaleka nebola, aj na vrchole bolo celkom fajn ;)

Bazin

Daulagiri, ako TA poznam zvladol by si to! Cestu urcuje zužujúci sa žlab.

Inak cim viac chodim po horach a aj vyssich, tak zistujem, ze niekedy v doline alebo pod horou fuci ovela viac ako hore a na hrebeni.

Daulagiri

V poriadku, ten vietor sme len tak odhadovali, lebo v doline pred Popradským plesom v sobotu fučalo a bolo mrazivo a hovorili sme si že by sme nechceli byť niekde tam hore. V nedeľu už bolo bezvetrie.

Daulagiri

Roman, aj s tou Poľkou ste mi dali chrobáka do hlavy :o) Možno dakedy naberiem odvahu. My sme boli "len" na Patrií v nedeľu.

Peter61 , 1 reakcia

Bažin, piepsy ste mali ?

Bazin

Dobra pripomienka, mali by sme ich zacat nosit! Veru.

Beta , 1 reakcia

Szacun! (teda Klobúk dole!). A ešte pár bodov za správne skloňovanie poľských názvov:-) (iba nie bula, ale buli). Príjemné čítanie.

Matobee

Bazin slušná makačka s poriadnymi vyhľadovými hodmi už aj cestou hore. Krásna túra a určite poriadny zážitok. Pokochal som sa. :-)

MisoB

Video bolo pridané aj na koniec článku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum