Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: GSB 4. časť: Bieszczady a Poloniny

Diskusná téma K článku: GSB 4. časť: Bieszczady a Poloniny

Štvrtá časť putovania po poľskej Beskydskej magistrále (Główny Szlak Beskidzki). Posledná a najkrajšia časť celej magistrály vedie hlavným hrebeňom pohoria Bieszczady. Horské lúky s ďalekými výhľadmi a krásne zachované lesy v okolí sú čerešničkou na torte celej cesty.

Tomas Vohlarik

Pali krasne, na vychode som este poriadne nebol, ale spojit Bieščady s Poloninami by stalo za par dni dovolenky :-)

Martin knor

Tie hole su velmi pekne. Mohla by tam rast vychodokarpatska kvetena. Inac, len kusok od asfaltky do Stakcina rastu v lese, v podstate na jeho kraji, cemerice purpurove.

Daulagiri , 2

Nádhera, tento kraj už trošku poznám, keďže som pred pár rokmi šiel hrebeňom Bukovských vrchov po Ruské sedlo.
Je super že sa ti podarilo vychytať tie lúčnaté hrebene Bieščad z veľkej časti bez ľudí. To sa fakt dá asi len zrána. Tam by som veľmi chcel ísť, aj pre tú odľahlú atmosféru na rozhraní 3 štátov.
Ako vidieť zas si si užil búrok dostatok. Tá lúčka s útulňou pod Čierťažou sa aj mne páčila, tiež som tam strávil noc osamote. Lesy sa aj mne zdali oveľa krajšie a nepoškodenejšie na poľskej strane, u nás len tie rezervácie pod hrebeňom.
Inak ten mostík cez potok Pľaša som zažil rozpadnutý, ale vody vtedy tieklo málo, tak som to v pohode preskočil.

Až som dostal chuť sem zasa vyraziť :-) A fajný seriál, inšpiratívny.

Pavel Forgáč

Pamätám si tvoj článok. Tiež si si tam užil samotu :). No bolo to ráno super keď tam nikoho nebolo, ale aj keď začalo pršať a všetci odišli. Je to tam pekná divočina hlavne v to cípe pri ukrajinskej hranici.

Teraz je tam ten mostík úplne nový. Dá sa pohodlne prejsť. Určite sa sem ešte vyber. Je to pekný kus Slovenska aj Poľska.

Daulagiri

Tá opustená atmosféra a odľahlosť toho kraji mi najviac utkvela v pamäti. A tie krásne hrebeňové pralesy samozrejme. No a v Bieščadoch sú navyše atraktívne aj tie hôľne úseky. Po jari ma to sem láka na jeseň. Mám už v hlave vymyslené nejaké trasy, takže musím len vyčkať na vhodný čas.

Matobee

Pavel paráda na záver. Ten Smerek ma už pár rokov láka. Vzhliadal som k nemu na počas mojej koncoletnej návštevy Polonín spred 3 a pol roka z Wielkej Rawky a po druhé aj na základe skvelých fotografií martinakrivdu z galérie, ktorý tam pár krát pridal viacero krásnych záberov, čo sa tohto vrchu týka. Trošku mi pripomína moje domovské končiny Kozí chrbát a Handliarku.
O nič menej krásne sú spomínané okolité lesy, ktoré som ja však videl len z diaľky, ale plne ti verím a zľahka aj závidím, že si v nich už bol. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum