Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nedocenená výhľadová Veľká Vápenica

Diskusná téma K článku: Nedocenená výhľadová Veľká Vápenica

Nízke Tatry, tak ako veľa slovenských pohorí, sú prerozdelené na podcelky. Väčšinou podľa povrchu, po ktorom vedú turistické chodníky. Kráľovohoľským Tatrám dominuje, ako sa dá vytušiť z názvu, Kráľova hoľa. Jeden z najospevovanejších slovenských vrchov a pramenisko štyroch riek je aj najnavštevovanejším vrchom vo východnej časti Nízkych Tatier. V tieni jej slávy však zanikajú iné výhľadovo zaujímavé vrchy. Jedným z nich je Veľká Vápenica, vypínajúca sa nad rázovitou obcou Heľpa.

Pavel Forgáč

Minulý rok keď som tadiaľ šiel tak som tiež kúsok pod Veľkou Vápenicou videl čerstvú stopu medveďa. Dvaja turisti čo išli oproti tak hovorili že ho stretli. Asi tam má domáce pôsobisko :D.

Inak kúsok pod sedlom Priehyba je poľovnícka chata a dá sa prespať buď na verande alebo na povale. Hneď vedľa je aj prameň. Keď som sa tam bol pozrieť tak tam už bola nejaká skupina Čechov.

Pekné podmienky si chytil. Akurát toho snehu je máličko aj na hrebeni. Hrozná zima.

Matobee , 2

Tomáš nech ťa trošku poteším všimol som si tú nálepku skôr ako som si prečítal popis foto. Čítam ich rád.
Aj keď priznávam, že tvoje zvláštne prirovnanie k veľkonočnému vajíčku alias prekvapeniu (skôr keď už tak vianočné prekvapenie podľa mňa) ma dosť zmiatlo a neskôr som fakt hľadal aj vajíčko. Hehe.
Aj keď som tušil, že to bude tá nálepka. Ale reku nech sa potešia a vyhrajú iní. Nech nie som všade a nevidím všetko.:-)

Tomas Vohlarik

asi som to mal napisat v povodnom anglickom zneni - easter egg - bolo to mienene tak, ze na tej fotke je nieco skryte. ja si vsak rad veci prekladam do slovenciny a asi kvoli tomu to nedopadlo tak, ako som planoval.

nevadi, na nejakom dalsom stretnuti beriem kolo vyhercom 😃

Martin knor

Pekne Vam vyslo pocasie. V sedle Priehyba som bol pred 2 rokmi na jesen, ale na Velku Vapenicu som nesiel. Mal som iny program. Idem este raz pozriet to vajicko.

Sona , 3 reakcie

Perfektné výhľady ste mali. A kde je na tej fotke to veľkonočné vajíčko?

Tomas Vohlarik

si zatial prva, kto sa pyta a asi aj cita popisky k fotkam :-)
napoviem: smerova tabula SNP, pod cervenym E8

Tomas Vohlarik

ano, zbadal som ju az, ked som vyberal fotky k clanku. tam na mieste som ju vobec nepostrehol.

Daulagiri

V minulosti som na Vápenici bol viackrát, ale už je to nejaký ten rôčik od poslednej návštevy. Pripomenul si mi že by som sa sem mal zas niekedy vydať a osviežiť si spomienky.
Medvediemu spánku táto zima príliš nepraje. Ja som videl ich stopy pred silvestrom na Muránskej planine.

Tomas Vohlarik

Ahojte, vďaka za prečítanie.

Mato - áno, naberám skúsenosti, je škoda, že tie zimy sú v poslednej dobe také premenlivé.

mňa samého Veľká Vápenica prekvapila tými výhľadmi, vôbec sa nám odtiaľ nechcelo ísť preč.

Svätopluk, Ľubo - som rád, že som vám pripomenul pekné časy strávené na tomto vrchu a Tebe Ľubo aj odštartovanie úspešného projektu

Lubo

Velka Vapenica je pre Hiking specialny kopec. S Martinom a dalsimi kamaratmi sme robili hreben NT a prave z Velkej Vapenice som volal svojmu vtedajsiemu sefovi, aby zaregistroval nasu internetovu domenu.

Svatopluk

Tomáš, rovnakú trasu som šiel keď mal .hiking.sk stretnutie na 10. výročie,
Ale toto je zima a o to je to lepšie, a aj fotky sú pre mňa akosi posobivejšie. . V. Vápenica je taká takmer zabudnutá hora a nezaslúži si to.

Matobee

Tomáš som rád, že zimu, dve už chodíš aj v tomto, pre mňa najkrajšom období. Takto sa môžme pokochať touto krásou mnohí. Opäť parádička v Tvojom podaní.

Vápenica je veru skvelý kopec a mám to tu veľmi rád. Pravda je, že v ústraní oproti všeobecnej známej Kráľovke a pritom ponúka takmer rovnako skvelé výhľady. Bol som na nej aj v jej okolí viackrát a vždy sa rád vraciam. Chválim aj viaceré podmanivé zábery.

Pozerám na dátum, že 5 dní po tebe som bol neďaleko na Bartkovej a Andrejcovej. Šiel som však prevažne neznačnene. Na hrebeni snehu nebolo veľa, ale v niektorých náveterných miestach pod Bartkovou som sa slušne pozabáral, občas aj viac ako ako meter. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum