Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kozie chrbty – Kozí kameň

Diskusná téma K článku: Kozie chrbty – Kozí kameň

Niekedy vo Vysokých Tatrách pri nepriaznivom počasí nastane otázka: Kam ísť inam na pol dňa? Alebo kde sa zastaviť počas návratu domov? Odpoveď nás môže poslať do minipohoria medzi Svitom a Kráľovou hoľou, cez rozvodnicu Čierneho a Baltského mora. Pôjdeme sa pozrieť do Kozích chrbtov. Za nenáročnú námahu nám budú odmenou výhľady z najvyššieho bodu - Kozí kameň (1255 m), a to najmä na blízke protiľahlé Tatry a Nízke Tatry.

Martin knor

Na Kozom kameni som bol iba raz pomerne davno (prechod zo Spisskej Teplice do Sunavy), ale na taketo vyhlady si nespominam. Mozno som mal horsie pocasie. Bola to vsak oblast, kde som nestretol ani nohy, a ani chodniky neboli moc preslapane.

Daulagiri

Minulý rok som uvažoval že by som sem zbehol na jeden deň z niektorej s tých dedín okolo. Ale chcel som cestovať verejnou dopravou a zistil som že to nejde, proste som nedokázal nájsť také spoje, ktorými by som to stihol obehnúť.
Spoje sa medzi tým trochu zmenili tak uvidím či sa niečo zlepšilo. Oplatilo by sa sem zájsť asi čo najskôr, kým výhľady nazarastú.
Inak tiež pozerám Roman že to tam máš podrobne pobehané.

Sona , 1 reakcia

Vdaka Bazinovi som absolvovala viaceré z týchto túr, naposledy Zámčisko, nedávno náučný chodník Baba zo Svitu, ale aj ďalšie. Naozaj ich odporúčam zaradom. Úžasný je výhľad pri Hranovnickej dubine.

Sona

Kozí kameň ešte chýba, ale nie dlho.

Matobee

Roman dôkladne si toto minipohoríčko už prešpikoval v každom ročnom období. To sa mi páči. Za mňa je topka tvoja najnovšia zimná túra, ale za zmienku stojí aj jesenná verzia spred pár rokov. :-)

Tiež som to tu už slušne pochodil a vždy sa rád pochochám ako odporúčaš či na Tatry, Kráľovohoľský hrebeň alebo do Hornádskej kotliny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum