Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zimný Ždiarik

Diskusná téma K fotke: Zimný Ždiarik

Na predsilvestrovskú chatu Burda som sa vydal trasou z Pohronskej Polhory, na ktorú si spred 4 rokov len matne spomínam. V pláne bolo zastaviť sa na samote Ždiarik. Po vyše hodine cesty mi jej vykúkajúce chalúpky skutočne učarovali.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri , 5 reakcie

Už len za spomienkovú nostalgiu som musel dať body :-)
Pozerám že som tadiaľto šiel pred 15-timi rokmi a nik iný doteraz odtiaľto fotku nepridal. Chcem sa sem niekedy ešte prísť pozrieť aj mimo zimu, lebo spomienky už odvial čas.
Tak si teda bol na silvestrovskej Burde, tesne sme sa minuli.

Matobee

Maťo veru máš tu jedinú foto, zaznamenal som. Akurát ju máš zle umiestnenú. Zjavne si to fotil z lesnej cesty o 100 metrov vyššie. Ale to sa stáva aj skúsenejším. Poznám to. :-)

Na Burde som sa bavil s Ďurom Muchom tak mi odporučil aj iné lokality, ktoré som chcel vyskúšať, cez Blato a Lešník tak už budem vedieť.

Každopádne sa mi na Ždiariku strašne páčilo a za tvojej túry to muselo byť ešte živelnejšie. :-)

Daulagiri

Čo sa súradníc týka, možno vtedy bola ešte nepresná mapa, tak to teraz zle ukazuje. Bolo to už dávno. Vďaka za podnet, musím prísť na kontrolu :-)
Mňa ešte láka Kopačno, na ktorom som tiež bol veľmi dávno a tiež si s toho nič nevybavujem. Na Ždiariku bolo vtedy mŕtvo, nič viac si už nepamätám. Je tam toho čo spoznávať.

Matobee

Tak vravíš, že asi bude na vine mapa. :-)
Môže byť, pred 10 a viac rokmi som Hiking až tak často ako teraz nesledoval. Tak som nepostrehol, že sa nejak menila mapa.

Kopačno si zas pre zmenu pamätám, ale až tak ma neoslovilo. Tebou navštívená Strieborná je určite krajšia a hlavne ma lákajú zašitejšie samoty, ktorých je tu dosť. Ždiarik bola topka pre ten výhľad aj nadmorskú výšku.

Daulagiri

Mapa bola kedysi len taká veľmi jednoduchá a nepresná, s dnešnou sa to nedá porovnať. Pamätám si že sa nedala ani poriadne posúvať.
Ja som v týchto osadách už odvtedy tuším nebol, preto ma to sem tak láka. Naproti tomu je Kučalach už pre mňa okukaný, cezeň som prechádzal aj 10-krát.

Ade.e

Cez Zdiarik som siel predminule leto. Aj by som fotku dal, ale sa mi nechce. :) Aj inde som pochodil mimo znaciek, je to riadny pocit slobody. :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok