Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Siná – osemdesiat metrov pod vrcholom

Martin knor

Tiez som raz vystup na Sinu vzdal. Ale bolo to v lete, v zime by som tam nesiel. V zime chodievam skor na miernejsie svahy, najradsej niekam, kde sa da chodit po zvazniciach.

Ale dvakrat v clanku spominas uzaveru kvoli kamzikom. Tak si pozri toto:
sita.sk/nizkotatranske-kamzik…
Ta uzavera je teda poriadne nezmyselna. Chrani sa krizenec, ktory ked nahodou prenikne do Tatier, tak mame po kamzikovi tatranskom. Typicky priklad nezmyselnosti nasho pristupu k ochrane prirody. O tych holoruboch ani nehovorim. NAPANT mal uz davno prist o statut nardneho parku, CHKO by tam celkom postacila. A smutne je, ze v poslednom case podobne vyholili aj Krivansku Malu Fatru.

Tomas Vohlarik

dobre rozhodnutie, ved na hory chodime relaxovat a nie sa trapit. tiez mam Sinu v planoch, ale skor na jar alebo na jesen. fotky su velmi pekne, ale zabery smutne

Daulagiri

Škoda že sa Vám nepodarilo vyjsť až na vrchol, lebo podmienky tam hore ste mali celkom pekné. Ale úplne chápem dôvodom a kopec počká na inokedy. Je to tam fakt strmé.

Ja som bol na vrchu 2-krát (jeseň 2014 a marec 2016), ale nebolo úplne tip top počko. Hlavne v tom marci bolo síce menej snehu a nebolo to také nebezpečné, ale cez vrchol sa prevaľovali mraky a výhľady boli slabé.
Aj preto sa sem chcem vrátiť, lebo samotný vrch je nádherný akurát ten výhľad na zdevastovanú krajinu je kontroverzný. Ešte ma napadá že v tej rokline Radová neboli žiadne vyvrátené stromy pri mojich návštevách. Holt, asi sa to tam stále zhoršuje.

DoxaD

Nádherné fotky, šanca na lavínu je z nich až hmatateĺná a zostup by aj v lete možno nesmekmi nepohrdol...fajn, keď zvíťazí pud sebazáchovy a zbytočne si neriskovala. Aj tak je z toho krásny zážitok a potešil aj ostatných.

Rc

Vyzera to tam ako niekde v Alpach v blizkosti nejakeho strediska. Na druhej strane, ani Velka Fatra by nebola dnes asi taka turisticky pritazliva, ak by sa Krizna a okolie kedysi neodlesnila a namiesto zalesnenia tam nepustili biologicke kosacky :-)

Matobee

Soňa napínavé čítanie a krásne fotky. Siná je veľmi lákavý kopec. V sedle som bol viackrát ale na vrchole len jeden krát koncom mája pred pár rokmi. Akurát tam krásne kvitli poniklece. Ale tento zimný tip je pre mňa mimoriadne zaujímavý. :-)

Anna.lenkeyová

Viem si to živo predstaviť ten terén a chválim Tvoje rozhodnutie Sonička. Pekne si to opísala. Ja som prišla v lete pod Sinú od Poľany, ale už ma tak topánky omínali, že som Juraja počkala pri rázcestí. A on mi to potom farbisto opísal vrchol Sinej, že som aj trošku ľutovala, že som sa nepremohla a nešla s nim hore. 🙂No a ten zostup dole do doliny bol strašný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum