Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bivak na Sklenárovej lúke

Diskusná téma K článku: Bivak na Sklenárovej lúke

Kráčať sám potme lesom nie je žiadna sláva. Ak mám povedať pravdu, nie je to ani lesom, ani celkom potme. Idem zvážnicou a na hlave mám čelovku. Ale aj tak je to skoro v čiernej temnote. Nočné svetlo oblohy odfiltruje zelená klenba listnáčov nad hlavou a čelovka len tak-tak svieti. Odchádzajú mi baterky. Hoci ako zodpovedný turista mám náhradné v batohu, stále si vravím, ešte sa dá. Chcem využiť trošku zvyškového svetla dňa, čo obloha ešte doposiaľ poskytovala. Výmenu urobím až na mieste.

Martin knor

Pred mnohymi rokmi som spal na Sk-Pl hranici a v noci sa cosi motalo nedaleko stanu. Tiez to slusne funelo, ale v tych dobach nebolo este o medvedoch ani chyru a diviakov tiez nebolo vela, takze som sa nemal coho bat. Rano som zistil, ze to bola krava z Polska ktorej sa pacil les na slovenskej strane.

Inac, v noci som chodieval velmi rad. Ale nie s baterkou, lez potme. Baterku som mal iba pre pripad nudze. (Ono ked clovek slape celu noc, tak nemoze mat baterku stale zapnutu, nevydrzala by mu.) Najkrajsie spomienky mam na nocne putovania Ostravskom. Vtedy este bane fungovali ... bolo to velmi zaujimave.

Daulagiri

Slušne si sa vybál :-) Fantázia v tme pracuje, ktovie čo to teda bolo...

Pavel Forgáč

Ja mám rád nočné turistiky. Vtedy sa z lesa vytratí to najhoršie čo v ňom môžem stretnúť a to iný človek :D. Pravdepodobne to bola stará sviňa s prascami. Pokiaľ sa prasiatka neumuvali ísť preč a poslúchnuť mamu, tak tam mohla pokojne stáť aj pár desiatok minút kým sa pobrali preč. Takých stretnutí mám už veľa za život. V jednom článku som tu aj písal ako som išiel z Prahy na Lysec v noci. A v lese som takto stretol sviňu s prascami. Ostala stáť na chodníku a fučala a grulila na mňa. Tak sme sa na seba pozerali pár minút a potom sa konečne prasce pobrali ďalej a ona za nimi.

Ale zažil som aj niečo podobné ako ty. Len to bola zrejme medvedica s mladými a išla rovno k mojej hamake (inak mal som rovnakú ako ty jeden čas) tak som na ňu musel začať kričať keď už bola blízko. Našťastie ma obišli. Pekný príbeh z mojich domácich končín. Vďaka za spísanie :).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma