Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Banskej Hodruše do Sebechlieb (1)

Diskusná téma K článku: Z Banskej Hodruše do Sebechlieb (1)

Rozsiahlosť Štiavnických vrchov, ich rozmanitosť a historické súvislosti krajiny umožňujú nekonečné varianty aktívneho trávenia času. Turistické túlanie je síce náročnejšou, no bezprostrednejšou formou. Pohľad pešieho pútnika na svet síce nie je taký pekný ako pohľad jazdca z konského chrbta, no určite intímnejší.

Tomas Vohlarik

pekna trasa Vlado, k clanku som sa dostal az teraz a uz sa tesim na pokracovanie. a aj na nocne To, kedze som fanusikom Kinga :-)

Mato - k Malemu Richnavskemu je velmi jednoduchy pristup - z modrej znacky odbocis tak ako Vlado prudko dolu kopcom smerom k tajchu, prides k mostiku, ktory vedie do stolne, oproti je tabula naucneho chodnika. pri tabuli odbocis dolava a popri odvodnovaciemu jarku prides ku schodom, ktore vedu dolu k tajchu. nimi sa vratis naspat a cesticka ta dovedie az k Velkemu Richnavskemu tajchu

Daulagiri , 1 reakcia

Tiež túto časť Štiavnických vrchov celkom dobre poznám, aj zo sedla bicykla.
Príjemné putovanie, pri čítaní textu som si vybavoval pred očami tú krajinu.
Áno v tej Banskej Hodruši to už vyzerá pekne. Kopanice sú jedna z mojich najobľúbenejších dediniek v tejto oblasti. Zaujalo ma že si sa dostal aj k malému Richnavskému tajchu. Ja som k nemu akosi doteraz nenašiel prístup, keďže je celý obstavaný. Asi som málo hľadal. Sitno mám rád, v poslednej dobe tam chodím aspoň raz ročne. Som zvedavý čo to bol za zážitok v noci :-)

Inak v popiskoch fotiek je drobná chybička: Richnavské tajchy by mali byť s mäkkým i.

Svatopluk

Raz som v lete šiel od Richnavského jazero do Kopaníc v čase, kedy kvitnú trávy. A tie lúky boli viac červené ako zelené, bol to velmi pekný pohľad.

Martin knor

Naplanoval si si trasu cez poriadne frekventovane miesta. Ked pozeram na mapu, tak na druhu a tretiu cast sa tesim viac. Inac, celkom by ma zaujimalo, ci maju tie somare okrem toho ze spasaju travu aj nejaky iny zmysel.

Pavel Forgáč

Mne dôverne známe končiny prejdené nespočetne veľakrát. Tú dolinku kadiaľ si šiel z Hodruše na Kopanice po žltej volám údolie kamarátov. Keď som ešte študoval tak som tadiaľ chodil pomaly každý týždeň a som sa tam zoznámi s miestnymi. Hneď na začiatku býva ujo jablko. Volám ho tak lebo mi vždy dá jablko na cestu :D. Potom v tom osamelom domčeku v lese býva jedna teta. Celkom expertka. Keď začala vojna na Ukrajine tak sa prihlásila ako dobrovoľníčka ale nechceli ju vziať lebo je dôchodkyňa. Tak sa s nimi hádala aby ju vzali :D. Rozhovor s ňou trvá vždy aspoň hodinu. A potom hneď prvý dom oproti kostolíku na Kopaniciach býva jeden ujo bývali ale stále zanietený turista. Asi pred dvomi týždňami som tadiaľ šiel a ten medvedík tam stále je.

TomXX

Mne sa raz v noci na jednej útulni s vŕzganím otvorili dvere dokorán a nikto tam nebol :)

Ade.e

Clanok o viacdnovke Stiavnickymi si nikdy nemozem nechat ujst. Zhltol som ho na jedno susto, tak lahko sa citalo.
Tesim sa na pokracovanie.

Tomka

Pekný článok.
Nad Kopanicami je lokalita Baňa, alebo Banište. Je to malý lúčnatý kopček s krásnym kruhvým výhľadom. Je tam aj vchod do starej bane a dá s trochu nazrieť do podzemia. Veľmi zaujímavé miesto.

Svatopluk

Vladimír, som moc rád, že "badať mierny pokrok". Ja som bol v Hodruši pred okolo 25 rokmi a bolo to dosť depresívne, spústa pováľaných stavieb. Ale aj vtedy bolo vidieť, aké významné miesto to bolo.
Pekná cesta, pekné fotky.

Matobee

Vladimír skvelý článok o túre prekrásnou časťou Štiavnického pohoria. Páči sa mi ako si sa pravidelne osviežoval, ale v lete to dobre padne a najmä v takej horúčave. :-)

Podobne som časťou tvojej trasy okolo Kopaníc a Richnavského tajchu putoval v minulom horúcom lete aj ja. Na záver som sa taktiež osviežil v tajchu čo mi skvele padlo.
Do časti od Počúvadla cez Dekýšsky mlyn až po Bátovce som takmer zavítal včera, ale nakoniec som zmenil plány. Tak som zvedavý na pokračovanie.

Krásne zábery krajiny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum