Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Májový prechod Šípskej Fatry

Diskusná téma K článku: Májový prechod Šípskej Fatry

Prechod divočinou Šípskej Fatry, jej menej známych chodníčkov a odbočiek, zaujímavé stretnutia a noc v altánku, ktorý je snom každého vyčerpaného turistu. To všetko a ešte viac sme zažili na našom dvojdňovom putovaní z Ľubochne cez Havran, Ostré, Hrdoš, Kečky, Radičinú a Čebrať až do Ružomberka.

Ade.e

Velmi malo znama a navstevovana, no krasna oblast. Ja som ju, okrem Ostreho, este nenavstivil, ale uz par rokov mam v plane.
Oplati sa vsak ist aj neznacene od Dolneho ci Vysneho Kubina po krasnych lukach. Podobne aj pozriet samotu u Federov.
V malom trojuholniku medzi Kralovanmi, DK a RK je tu fakt vela nadhernych miest, ktore okrem Podsipu a Sipu su len minimalne chodene.

Daulagiri

Táto oblasť je krásna, lebo na malom priestore je sústredených viacero pekných a zaujímavých miest. Počko vám vyšlo a májová zeleň bola správnou "ingredienciou" toho celého.
Bol som tu kedysi dávno, ale len na jeden deň. Vtedy ešte značka cez Hrdoš neviedla. Tiež mám v pláne túto trasu, ale chcem do nej doplniť aj Šíp.
Inak ten altánok je fakt luxusný.

Matobee , 3 reakcie

Miloš takto v idylickom máji krásna trasa. Pokochal som sa viacerými čarovnými zábermi a pripomenul navštívené miesta, ďakujem za to. :-)

Ako uvádza Tomáš veru ja som tieto končiny navštívil prevažne v zime, ale pre veľa snehu som toho času vynechal Kečky.
Na Šípoch a Žaškovskom sedle som bol zas dva krát v jeseni.
Preto ma láka presne ako vás sa na Kečky a do okolie Studničnej vybrať v máji, júni a verím, že už tohto roku. Inšpiráciu už má za čo dík :-)
Z Čerbaďa som schádzal podobne ako vy. Bolo vyše polmetra snehu. Spomínam, že to bolo slušne strmé. Na pár minút som sa tiež zastavil aj nad trasou budúcej diaľnice.

Tvojho parťaka a jeho aktivitu "Po horách s Peťom" som postrehol pred pár rokmi. Prvé videá mi však prišli ako by skôr chcel zviditeľniť seba, alebo si hladal frajerku ako propagoval slovenskú prírodu. Tvár mal takmer v každej minúte z desiatok minút, ktoré som z videí videl. Čiže som ich prestal sledovať. Bieda.
Prednedávnom som však počúval jeho rozhovor s týpkom, čo propaguje trasu Via Slovakia to sa mi zas páčilo.
Tak verím, že pokročil aj s videami. Musím niekedy kuknúť. :)

Nech sa vašej partii darí a veľa zážitkov v prírode prajem!

Matobee

Pavol je to bralo Sedem kostolov nad dedinou Studničná. Autor článku Miloš ho má v letnej verzii na titulke článku.

Pjotr

Nazdar nazdar.
Miloš mi preposlal tvoj komentár, tak ti idem teda napísať spätnú väzbu.
Na úvod díkes moc za pochvalu, čo sa týka rozhovoru na tému Via Slovakia. Verím, že si načerpal dostatok informácií a niekedy najbližšie na Viu vyrazíš. Na YouTube si už môžeš pozrieť aj ďalší rozhovor s Pavlem Sabelou na tému Tripple Crown v USA, možno ťa zaujme.
Samozrejme vždy akceptujem aj kritickú stránku, no v danej situácii je presný opak pravdou. Druhú polovičku si nehľadám a primárne propagujem naše Slovensko, keďže sa považujem za vlastenca. Vo videách sa snažím ľudom poskytovať mnoho užitočných info a podľa nedávnej ankety je presne to, čo ľuďom vyhovuje. Mnoho info a kopa inšpirácie. Čo sa týka tváre vo videách. Môžem ti úprimne povedať, že keby si pozeral 10 minút čisto iba na prírodu, tak po 2 min by si video vypol. Vo videách je potrebné striedanie záberov (prestrihy), aby video bolo vôbec sledovateľné. Tieto veci si sledujem v sekcii analytika a viem, čo presne ľudí zaujíma a kedy video naopak opúšťajú.
K tomuto výletu ešte na YT video nie je, no bude stáť za to.
Budem rád, ak sa ku môjmu kanálu ešte vrátiš späť a pokojne mi môžeš niekedy napísať návrhy na zlepšenie aj priamo pod video do komentáru.
Užívaj dnešný deň.

Peťo / PO HORÁCH S PEŤOM

Sona

Perfektný výlet, z ktorého som zatiaľ prešla iba prvú časť. Vďaka za pripomenutie, kam sa chcem ešte pozrieť :) ten altánok je teda naozaj luxusný.

Tomas Vohlarik

velmi pekna trasa Milos, po podobnej pokukujem od minuleho roka, ked Martin Birka uverejnil jeho zimny prechod. len k nej mam este pridany Sip a Mnich :-)
ten altanok vyzera super, len ci nebude obsadeny cez vikendy, ked byvaju rozne obecne akcie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum