Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Triglav z doliny Krma s nocľahom na chate Planika

Tomas Vohlarik , 3 reakcie

ako pise Daulagiri, aj ja mam Triglav v liste priani. a ak sa nic vazne nestane, tento rok v auguste by som si vystup nan chcel darovat k narodeninam. zaujimavy by mozno bol vystup od chaty Planika cez Triglavsku skrbinu a naspat cez Maly Triglav. vdaka za pekny opis trasy a chaty

Basso

držím palce, bol by to super darček :-)
cez Triglavsku škrbinu to musí byť ešte zaujímavejšie...hore sme stretli Slováka, ktorý tak išiel a vravel, že super zážitok, ale raz mu stačilo :-D
Keby sme boli lepšie poznali terén, tak skúsime aj my.

Rc

Cez tu triglavsku skrbinu je to miestami celkom vzdusne. V pripade moznosti burky by som nad tym asi ani neuvazoval.

Pavel Forgáč

Cez Triglavsku štrbinu treba ísť len smerom hore. Smerom dole je to tadiaľ na zabitie :D.

Martin knor , 3 reakcie

Tiez som v Julskych Alpach zacinal Triglavom. Je to pekny kopec. Vlani som sa pod nim ocitol v novembri. Presli sme sa dolinou Vrata z Mojstrany kusok nad Aljazev dom. Pocasie vsak bolo pod psa, vacsinu prechadzky sme sli s dazdnikmi v ruke a severna stena triglavu zostala v hmlach. Tak sme aspom prelozili Pericniky s okolim.

Basso

koľko snehu tam zvykne byť v novembri...už aj myšlienka zimného výstupu mi napadla, ale čo som počul, tak otvorená je len chata pod Kredaricou a tam doslova mrzne. Čiže jedine na 1 šup.

Martin knor

Pri Aljazevom dome okolo 10.11 nebolo po snehu ani stopy. Valili sa tam po lukach potoky vody z dazda. Ako to vypadalo vyssie netusim, lebo bola hmla. Ale Aljazev dom ma iba 1000 mnm. V kazdom pripade, dolina bola uplne prazdna, nikde nikoho. Nejaki turisti boli pri Pericniku, dalej nik. Parkoviska pri Aljazevom dome uplne prazdne bez jedineho auta, to sa len tak nevidi :-).

Tak ci tak, su aj atraktivnejsie tury v Julskych Alpach ako vystup na Triglav. Vyberte sa zo sedla Luknja cez Razor a obe okna Prisojnika do sedla Vrsic (spat mozete na Pogacnikovom dome). Alebo si prejdite paradnu Hanzovu pot na Prisojnik. Ci na Jalovec Jalovcovym ozebnikom (hiking.dennikn.sk/…/julske_al…). Triglavom to zacina, ale nema zmysel chodit stale dokola na jeden kopec.

Basso

ďakujem za cenné tipy :-) predovšetkým tá Hanzova pot vyzerá úžase

Daulagiri , 2

Nuž Triglav je môj dlhoročný sen, stále nesplnený. Tento článok mi len pripomenul že by som sem mal fakt niekedy zájsť. Tie hory vyzerajú úchvatne.
Z fotiek vidieť že ste mali luxusné počasie, ale musel byť ozaj úpek. Vďaka za sprostredkovanie zážitku.
Inak mám jednu dobre mienenú radu. Do budúcna skús fotiť tak že budeš mať v zábere menej fádnej oblohy a viac krajiny. Fotky budú vyzerať lepšie.

A dotaz na redakciu. V prvej vete je preklep, malo by byť: - vrch, ktorý POZNÁ... A v článku je akosi viac fotiek než je obvyklé :o)

Sona

Áno, dodatočne, po nahratí článku, sa dá po novom ešte pridať viac fotiek, vieme to urobiť manuálne v redakcii.

Daulagiri

To sú mi finty, ja len tak že mi ten počet obrázkov hneď udrel do oka :-)

Matobee , 1 reakcia

Super článok o známom a lákavom vrchole. Ja som tam síce nebol a neviem či niekedy budem, pretože ma možno raz skôr láka napríklad Kaukaz, ale viac krát mi o Triglave rozprával kamarát. Vystúpil tam pred rokmi v botaskách za deň, ale je to zas velký macher a makač čo sa týka výkonu. Mňa zas takéto výkony až tak nelákajú a radšej by som si to užil ako Ty aj s úžasnou nocou na chate vo výškach.
Krásny zážitok aj viaceré fotky a určite sa podeľ aj o ďalšie. Vitaj v komunite Hiking, snáď sa môžem takto vyjadriť. :-)

Basso

Ďakujem za privítanie. Už dlhšie som tu čítal tie super články a nedalo mi to sa nepodeliť.
Už teraz sa teším na ten článok z Kaukazu :-)

Basso

Musím sa priznať, že aj ja som veľmi dlho Triglav odkladal. Hádam aj 5 rokov. Túžil som sa tam ísť pozrieť ešte za mojich študentských čias. Minulý rok mi to už ale nedalo.
Teplo bolo hlavne na tých častiach, kde už bol len kameň a samá suť. A potom príde človek na chatu a žiadna sprcha, ako napr. v Tatrách.
Ďakujem za radu :-) to vždy poteší...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum