Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kde chýba nadšenie, tam nepomôžu príkazy - rok organizátora

Diskusná téma K článku: Kde chýba nadšenie, tam nepomôžu príkazy - rok organizátora

Možno sa aj vy občas zúčastníte nejakej hromadnej akcie, niekým organizovanej. Vás sa týka večer pripraviť si ruksak, oblečenie a niečo na jedlo. Ak je ráno dobré počasie, vyrazíte, prejde trasu a idete domov. Občas možno ofrflete akciu, občas možno s uznaním poviete – bolo to fajn. Organizátor pracuje na akcii na budúci rok možno na druhý deň po skončení tohtoročnej a po celú dobu rieši kadečo a až večer pred akciou vzýva sv. Petra, aby vyšlo počasie.

Miroslav Svitek , 2

Lubo, toto je nie na debatu na tomto fóre. Hikemates berie kohokoľvek, akurát že má 2x väčšie členské ako je členské KST. Tých 64 individuálnych členov KST cez KBT veľa peňazí neprinesie, zato dvaja z nich priniesli toľko problémov, že to za tých 20€ nestojí. Práve preto ich žiaden oddiel nechcel medzi seba prijať. A keď bolo treba podpísať petíciu za zákon o turistike, tak sa ukázala sila tých 20 000 členov. Podpísala to snáď desatina.

Lubo

Hikemates tuneluje KST, no zjavne to nikomu v spolku neprekáža.

Tono

Podla mna ma Hikemates lepsie PR ako KST

Miroslav Svitek , 2

Martin, KST má individuálne členstvo zakotvené v Stanovách, aj keď KBT je jediný región, ktorý to má zase vo svojich stanovách a ja som proti individuálnemu členstvu. Takýto ľudia nič KST neprinášajú, členstvo chcú len pre poistenie a vraj zľavy na chatách. V KST som, lebo som už 24 rokov členom T.O.Bjatek a v TK Štart som bol členom občianskeho združenia, lebo nemôžeš byť členom KST naraz v dvoch kluboch

Lubo

Miro, nesuhlasim, ze individualni clenovia nic neprinasaju. Prinasaju clenske a spolku davaju vacsiu silu na vonok. Viac penazi moze tak ist na chaty, ci na znackovanie. A pri vyjednavani s uradmi je ine mat povedzme 20 tisic clenov a ine je mat 50 alebo 100 tisic clenov.

Alpenverein je dobrym prikladom ako dobre poistenie a zlavy na chatach vedia pritiahnut velke mnozstvo clenov. Taktiez mam osobnu skusenost so svedskym turistickym spolkom, ktoreho som rok bol clenom prave kvoli zlavam na Kungsleden. Bol som prekvapeny, ako dobre ta organizacia fungovala smerom k zahranicnemu clenovi.

Martin knor

Fiha, to teraz teda ani nie si clenom KST? Ved v KST mozem byt iba ako clen oddielu, KST nema individualne clenstvo. Prestupil si teda do ineho oddielu?

Inac, uplne som na tu akciu zabudol. Biol som na vylete v Stiavnickych vrchoch :-(.

Yetee , 1 reakcia

Aj pred 56 rokmi sa vylučovali tí, čo mali iný názor na "bratskú pomoc". Že vraj sa história neopakuje :)

Rc

Yete hej, akurat sa to obratilo. Ti co maju iny nazor na "bratsku pomoc" vtedy boli vylucovani, dnes ti co maju iny nazor na "bratsku pomoc" vylucuju...

FunTTomas , 1 reakcia

Ohľadom kuriózneho vylúčenia z klubu len otázka do pléna: nie sú náhodou popri sovietskych bojovníkoch ruského pôvodu pochovaní na Slavíne aj ukrajinskí, kazašskí, gruzínski a ďalší geroji niekdajšieho impéria?

Pavel Forgáč

Pravdepodobne aj väčšina, keďže aj vtedy ako aj dnes prevažne verbovali ľudí do armády z "podradnych" národov zo Sibiri a strednej Ázie. A je pomerne známy fakt že Slovensko oslobodzovali práve takéto jednotky spoločne s Rumunmi. A to oslobodzovanie vyzeralo občas skôr ako rabovanie. Aj preto zrejme v roku 1946 vyhrala voľby na Slovensku demokratická strana. Narozdiel od Česka, ktoré si užilo menej "bratskej" pomoci ako Slovensko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum