Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pamätník Vladimíra Holíka nad Račou – túra inšpirovaná túrou

Diskusná téma K článku: Pamätník Vladimíra Holíka nad Račou – túra inšpirovaná túrou

Desaťročia chodíme s partiou silvestrovať k Zbojníčke nad Račou a potom putujeme k jazierku pri ceste na Biely kríž, od nej k Šenkárke a potom buď po asfaltke, alebo popri Haluzického pomníku dolu do Rače. Keď som si v prvý deň roku 2024 kontroloval na Locuse prejdenú trasu, upútal ma symbol pomníka neďaleko lesnej cesty medzi červenou a Šenkárkou. Nikdy som si ho nevšimol, a tak bolo o budúcej túre rozhodnuté.

Vladimír Holík

Ahoj,
K pamätníku môjho strýka Vladimíra Holíka ešte doplním:
K tej tragickej udalosti uvediem to, čo si pamätám z rozprávania môjho otca Karola, Vladovho brata. Došlo k nej pár dní pred v zime pred Vianocami, keď strýko šiel do lesa upíliť vianočný stromček - našiel jedľu a vyšplhal na ňu, aby upílil vrcholec. Nejak sa pošmykol a spadol z výšky. Keď ho neskôr našli, už mu nebolo pomoci. Vraj mal polámané rebrá a umrzol. Na jeho pamiatku mu bratia Rudolf, Maroš, Milan - ten robil dosku s razeným nápisom, postavili ten pomník. Ja som sa narodil 2 a pol roka po tej nehode a rodičia mi dali meno práve po Vladimírovi na pamiatku. Ak tam niekedy zavítate, venujte mu prosím, tichú spomienku.

Sona

Vdaka za doplnenie zaujimavosti v koncinach, kam casto chodime!

Matobee

Potešia takéto objavy v dobre známych lesoch v domácich končín. Zavše sa to prihodí aj mne aj keď doma v dobre známom okolí sa posledné roky pohybujem dosť málo.

Miro dík za gastro tip. Musím uznať, že tie pazderáky ma dosť zaujali. Keď sa raz vydám do Rače s radosťou ich ochutnám. Poriadne lákavo vyzerajú vrátane spomínaných "príchutí." Také dačo môžem.:-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum