Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Poplatky v Tatrách

Peter61

k TEŽ :

  • vyrovnať, šak je to samá zákruta, na bežkáích by som to nevybral
  • predĺžiť nástupištia
Lubo

Dolezal by si mal najma vediet predstavit rekonstrukciu a predlzenie TEZ, zhustenie taktu, vytvorenie zachytnych parkovisk a kompletne vylucenie jednodnovej IAD z Tatier.

Raymond

myslim,ze toto je pre stat ovela pohodlnejsia situacia, okrem toho kde by nasli tolko pozemkov nahradnych v tej cenovej kategorii to neviem.Myslim,ze teraz je to pre nich lepsie

Lubo

Mozno by predsa len bolo vhodne pozemky povymienat za take, kde vlastnik moze s pozemkom nakladat. Lenze pre to nie je vola...

Raymond

Funttomas este mi povedz ,ze ktoy hlupak by statu tiep ozemky predal. dovod je jednoduchy odlisna cena je mozne pouzit ked stat predava pozemky tebe z jeho vlastnictva vtedy ti to preda za trhovu ,ale ked ty predavas statu tak len za cenu ,ktoru stanovi cenova vyhlaska, takze asi len hlupak by statu za tie peniaze tie pozemky predal.

Dana

...aj zajtra je pracovny den. Mozno bude v mediach dalsie stanovisko. Napr., ze poplatky sa budu vyberat a pojdu na obnovu chodnikov :-)

Daulagiri

Teda to je vec !
V Sl. raji som si na to už zvykol, hoci ma moc nepotešilo že sa to tam zvýšilo z 20 na 40 Sk a zrušili viacdňové lístky (ešte v lete 2004 fungovali), ale čo ja viem vstupné je len do roklín a v zime sa neplatí. Asi sa tam vyberačom nechce mrznúť. Inak najradšej mám aj tak miesta kde sa poplatky nevyberajú, je tam aj menej ľudí.
Myslím že aj v súčasnosti tá vstupenka funguje ako poistenie, aspoň na mojej zo 4. 8. 2007 kúpenej pri vstupe do Zejmarskej je to na nej napísané aj to že to ide na obnovu tech. pomôcok a chodníkov atď. čo sa mi páči.
Čo sa týka Tatier tak by som bol ochotný platiť ak by to bola nejaká rozumná cena a hlavne ak by to šlo do chodníkov a nie na takú absurdnosť ako odškodnenie niekomu. Ak by sa toto zrealizovalo tak V. Tatry v očiach ľudí riadne klesnú a fakt to bude mať efekt vyludnenia. Je už absurdné vôbec vyjsť s takýmto návrhom na verejnosť.

Bean

Kokso, ak organizujes nejaku protestnu akciu, rad sa pridam ;-)

Funttomas

Problémy s pozemkami v chránených územiach sú už pri samotnom vyhlasovaní NP. Na Slovensku máme národných parkov ako húb po daždi, lenže máloktorý územne patrí výlučne štátu a teda ani nie je pod jeho skutočnou správou. Štát vedome robí problémy samému sebe tým, že nevykúpi pozemky. Potom sa situácia vyhrotí tak ako v lukratívnom TANAP-e. Ale rovnaký problém majú takmer všetky chránené územia.
Som toho názoru, že ak odvádzanie vybratých peňazí za vstup nepôjde spätne do údržby chodníkov a značenia, tak počet návštevníkov klesne a bude kontraproduktívny pre cestovný ruch v Tatrách. Ak by sa vstupné vyberalo len vo Vysokých a Belianskych Tatrách, časť turistov by sa presunula do ZT, kde by sa pri súčasnej návštevnosti nerentovalo vyberať vstupné (okrem dolín a hrebeňov okolo Roháčskej a Žiarskej doliny).
Stačí sa prejsť po chodníkov v Slovenskom raji, poľských Tatrách, poľských Pieninách, Babej Gore, Bieszczadoch alebo rakúskych roklinách, kde sa peniaze investujú do zveľaďovania trás, človek nemá námietky proti plateniu. Ako sa hospodári so vstupným v poľských Tatrách čítajte tu tatry.cz/…/vstupne-v-polskych…. Ako sa starajú o chodníky v poľských Pieninách si môžete pozrieť tu hiking.sk/…/polske_pieniny_tr….

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum