Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP v zime: bez snežníc a mačiek je to hazard so životom

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP v zime: bez snežníc a mačiek je to hazard so životom

Kým v lete môže zlé počasie na Ceste hrdinov SNP narobiť nepríjemnosti, v zime môže neskúseného turistu pripraviť aj o život. Prechod treba starostlivo naplánovať, používať adekvátnu výbavu a mať aj trochu šťastia. O tom, že nejde o ľahkú túru, svedčí fakt, že najdlhšiu turistickú trasu na Slovensku doposiaľ v zime zdolala len hŕstka turistov.

Martin knor

Ci pana, volakto sa dobrovolne vyberie druhy krat na Sarisske asfaltky? Wow. Mna tam uz nikdy nik nedostane.

Inac nerozumiem, preco ste sli v zime rovnaku trasu ako ste uz raz absolvovali. Ste podla vsetkeho skuseny turista a istotne si viete naplanovat atraktivnejsi prechod Slovenskom ako je tato cervena magistrala.

FunTTomas

Do článku bol doplnený odkaz na video na youtube.

Matobee

Roland skvelý výkon takto v zime. Článok mi príde sčasti aj ako návod ako to prejsť aj čoho sa vyvarovať, keď si sa učil na vlastných chybách. Určite to ďalším odvážlivcom pomôže aj keď podmienky sú vždy iné. Podarilo sa ti to aj keď neviem či si mal v pláne prejsť to na jeden záťah alebo to bolo plánované na viac etáp. Chápem však, že nie až na toľko etáp ako to reálne bolo.

Autor Pavol Chodec Horváth zažil poriadnu, totálne zimnú SNP-čku čo si spomínam.

Vidieť, že si toho v snehu a na snežniciach až do SNP-čky veľa neprešiel a zažil si pár nepríjemných „potknutí.“ Spoliehať sa na rady známych o tom ako je na hrebeni NT bolo dosť odvážne. A aj keď opatrnosti nie je nikdy dosť, konzultovať s HS zimnú Krížnu „po červenej“ ma trošku aj pobavilo. Na druhej strane však chápem, že to tam až tak nepoznáš ako doma v Malých Karpatoch. :-)

Chválim krásne zábery a pozrel som si aj tvoje dve videá z oboch SNP-čiek. Sú naozaj top z toho množstva čo už je za posledné roky o tejto známej trasy natočené.

Prajem veľa úspešných turistických projektov do budúcna! :-)

Daulagiri

Nuž vo vegetačnom období túto cestu prešiel už kdekto, ale v zime je to už iná káva. Taký ľudia sa možno dajú zrátať na prstoch jednej ruky (presný počet netuším, ale určite vás je máličko). Takže rešpekt, aj keď takto na viac etáp, gratulujem!

Túto zimu však asi podmienky celkom priali ak sa nemýlim. Sneh v nižších polohách v podstate žiadny, takže o to ľahšie. Ale vďaka za podelenie sa zo zážitkami.

Vocal , 1 reakcia

Neviem ako sa ti podarilo zadať súradnice GPS štartu a cieľa, mňa to poslalo do Jemenu...

MisoB

Opravil som , bola vymenená zemepisná šírka a dĺžka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum