Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu

Diskusná téma K článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu

Zatiaľ čo Soví hrad a Pohanský hrad postupne chladli a vyhasínali, Ragáč bol stále aktívnou sopkou. Túto vetu som si prečítal buď niekde na internete, náučnom paneli alebo ju vytvorila moja fantázia pri plánovaní trasy a študovaní, čo všetko sa dá v Cerovej vrchovine navštíviť. V mysli sa mi však vynárali obrázky dávnovekej krajiny, kde pod temnými mrakmi povrch zeme pustošia dopadajúce žeravé bomby a pretekajúca láva.

Martin knor , 1 reakcia

Mna na Pohanskom hrade zaujali ine okridlene potvory, vid obrazok. Nejaky motyl, ale kridlami to mavalo ako kolibrik. A vyciciavalo to smolnicky.

Na Ragac sa ide pekne po spadnici, cloveku to da zabrat aj bez piva. Siel som ten stupak uz dvakrat. Prvy krat so 6-rocnym synom pocas 3-dnoveho vyletu. Krpec mal co robit, aby to so svojim malym batozkom dal.

Svatopluk

Syn je dobrý borec, ja som šiel so synom prvý krát , keď mal 10 rokov. Chceli sme už keď mal 8, ale vtedy som sklamal ja, potrhal som si meniskus.

Tono

Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklina je husto zarastena agatom, treba tam ist v case vegetacneho kludu! A este kusok juznejsie sa na vrchu Matrac nachádzaju skrome ruiny stredovekého hradu. Mne osobne sa tiez velmi paci zvlnená krajina medzi Gem. Jabloncom, Tachtami a Petrovcami. Také male Gemerske "Toskánsko".

Svatopluk

Tomáš, láka mňa to tam. Zopár razy som v Cerovej v. bol, Váš/Tvoj článok je výborný tip.
A ostuda: 9 mesiacov som vojančil v Uzovskej Panici pri R. Sobote, ale Cerovú v. som pozrieť nešiel, 9698aj keď soboty a nedele sme mali viac-menej voľné.

Pavel Forgáč

Jedno z mojich najviac milovaných pohorí :). Pekne si to prešiel. Voda sa dá nabrať v Hajnačke z točky na cintoríne. Už som tam naberal 2x a prameň je ešte aj v sedle pod Deravym cerom pri tej poľovnícke chate. Je trochu skrytý pri koryte potoka. Tiež som tam už naberal vodu. Raz som sedel na Steblovej skale a taká zelená jašterica mi vyliezla až na nohu :D. Už som tam dávno nebol. Bol by čas sa tam vybrať.

Tomas Vohlarik

vdaka za komenty a precitanie
Danka - pacilo a ako velmi. vdaka tvojmu clanku mam dalsie tipy na navstevu :-)

Mato - ja clovek z dolniakov som na take pocasie zvyknuty, tak ako ty na zimu :-) Zaboda a aj Crep urcite este stoja za navstevu, musim to nejak naplanovat

Katka - vdaka za tip, niekto kto pojde okolo ju musi otestovat :-) ak bude otvorena krcma, da sa nabrat tam, ako spominam aj v clanku. snad budu stale rovnako ochotni

DoxaD

Tomáš, pekne si to pochodil, aj veľa km.
Vodičku sme vlani objavili v Hajnáčke na cintoríne, mali tam klasický stojan, ale jej pôvod a kvalitu nepoznám.

Matobee

Tomáš fajný okruh si si naordinoval a skvele popísal aj pofotil. Aj ja som mal presne takýto v pláne ale nakoniec sa všetko vyvinulo inak a prešiel som tebou navštívené miesta inak a nie naraz. Sranda, že tiež som zatiaľ nešiel žltou TZT na Zabodu. Čiže sa tam niekedy chystám. Chcel by som cez farebnú jeseň, ale možno dovtedy nevydržím. Hehe. :-)

S tými studničkami a vodou celkovo to bolo v najextremnejšie suché leto roku pána 2022 ťažké. Mnoho studničiek vtedy dočasne prestalo existovať. U nás v okolí BB nepršalo poriadne vyše 4 mesiace. Od apríla do augusta. Spomínam si, že na krajnom západe bola situácia o čosi lepšia ale v Cerovke tiež bieda.

A mnoho dní vládlo presne také "nemasné-neslané", zamračené a dusné počasie ako si zažil ty. Blee.

Tomka

Pekne Tomáš! Som rada, že sa Ti v Cerovke páčilo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Martin knor k článku: Nočný lejak Tak to je teda ozaj luxusna utulna. Tiez zvacsa chodim sam, ale nevyhybam sa spolocnosti. Tento pribeh mi pripomenul jednu noc stravenu v bivaku pod Montazom. D …

nová téma