Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Južnou časťou Považského Inovca s odbočkami

Diskusná téma K článku: Južnou časťou Považského Inovca s odbočkami

Hlohovec a Piešťany nepatria z hľadiska pešej turistiky medzi najvychytenejšie miesta u nás. Za ich „humnami“ však ležia z juhu na sever sa z rovín pomaly dvíhajúce nenápadné vrcholy Inoveckého predhoria ako geomorfologického podcelku Považského Inovca. Na túru sem sa vyberieme v sviežom jarnom vydaní záveru tohtoročného apríla.

Martin knor

Od Jalsoveho sa taha nadherna dolinka so sprasovymi svahmi. Kdesi vyssie ide cez nu znacka a ked som po nej siel, zaujala ma. Pred par rokmi som na jar celu dolinku presiel. Nadherne v nej kvitli snezienky. Nechapem preco znacka nejde krasnou a nezvycajnou dolinkou, spodom, ale horom krajom poli a luk.

Za navstevu tiez stoja Sedliska nad Hlohovcom a stare koryto Vahu po Slnavu.

Pavel Forgáč , 3 reakcie

Tiež som sa nad tým Sorošom pobavil a to bol ešte rok 2019. Je tragédiou ako sa odvtedy to sorošovanie a poblúznenie ľudí znásobilo. Popritom v svete bohatých je to v podstate "chudák" a bezviznamný dôchodca.

Inak pekná túra. Tiež som sa na jar dostal na túru do tohto pohoria. Po dlhom čase ma to potešilo. Tiež som spal v jaskyni ale Dolnosokolskej. Takto keď všetko kvitne, to tam musí byť ešte krajšie. Tá brečtanová dolinka sa mi tiež veľmi páčila. Je to asi najkrajšie miesto na juh od Havranu. Inak potešilo, že bufet opäť ožil. Tiež sa mi často stáva, že celý deň nikoho nestretnem a potom potrebujem urobiť niečo, kde by ma nemusel nikto vidieť a zrovna niekto ide okolo. Raz som si na jednom pristrešku vyberal kliešťa na stehne a dal som si kvôli tomu dole nohavice. A jak som sa ho tak snažil vytrhnúť tak tam došla nejaká dievčina. Som sa jej pozdravil, že však nerobím nič zlé. Aj sa odzdravila ale dajak divne na mňa pozerala. Až keď odišla som si všimol že ako som mal vykrutenu nohu aby som dosiahol na kliešťa tak mi z trenclov trčali jaja 😄🤣. Hneď som pochopil divný výraz dievčiny 😂.

Matobee

Pavel je to veru tragi-komédia s tým Sorošom a inými srandami, že stále žije a bujnejú tak ako aj píšeš.

Haaa. Tak si mal tiež vtipný zážitok so ženou.

Sú to pekné končiny veru. Tiež sa mi páčilo najmä to brečtanovo a hrebienok okolo Striebornice v májovom vydaní tiež nemal chybu.

Tono

Pali a túto poznáš... "Šťal som za pňom videla mi.... " :) :) :)

Pavel Forgáč

Tono - túto veru nepoznám 😃. Ale raz som s**l za pňom a zrazu sa pri mne objavil ujo čo bol na hríboch. Nuž zmohol som sa len na dobrý deň 😄.

TomXX , 1 reakcia

Maťo čo si sa neozval, ja čo by rodený hlohovčan by som ti urobil doprovod a ukázal zopár zaujímavostí mimo značiek (ako inak). Inak Soroš a Striebornica majú aj bike traily, takže celú tvoju trasu mám sto krát prechodenú aj prejazdenú. No a 2x ročne sa koná turistický pochod HP (Hlohovec - Piešťany), tento rok 46. ročník :) v októbri si vítaný! turistika.hlohovecko.sk/…/akt…

No a tá bežkyňa, to by som tipoval na kamošku čo behá ultra preteky, to je jej domovský rajón. A bufet na Havrane, to si mal vlastne šťastie, lebo posledné roky býval otvorený len 2x ročne (zrovna na pochod HP) a to posledné asi 4 roky ani vtedy. Znovu ho otvorili až túto jar.

EDIT: tá hrázdená budova na predposlednej foto, to bol pre 20 rokmi internát našej školy :)

Matobee

Tomáš díky za zastavenie v rámci článku o tvojich domácich končinách.

No ťažšie mi na dlhšie plánuje a dohaduje dopredu aleb v podstate mi to tak aj vyhovuje. Ktovie či by ťa aj bavilo chodiť mojim cik-cak štýlom.
Aj keď nebránil by som sa dobrej spoločnosti. :-)
Verím, že sa nejaké zaujímavosti mimo hlavnej trasy isto nájdu. Tak možno na tom pochode v októbri, to musí byť farebná nádhera. Fakt lákavá ponuka.

No o Havrane som sa dočítal ako píšeš v marci, že sa plánuje otvoriť. Viem, že bol pár rokov zavretý, ale narazil som na info, že už fičí. Tak potešil a myslím, že víkendy majú teraz pravidelne otvorené. Aspoň tak spomínal pán hlavný.

Bežkyňa no bola taká jemnúčko silnejšia povedal by som. Žiadna 45 kilová žena o cca 25 viac. Tak už ktovie, či to bola ona.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum