Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Ľubietovej do Slovenskej Ľupče, banský chodník a Ľupčiansky hrad

Janabilesova

@radim25, cast po prve haldy, ktoru sme isli, nemala ziadne problemy so znacenim, ale ako vyzera naucny chodnik vyssie, to uz neviem. Cast nasej partie isla na Vysoku zo Stareho Majera a odtial cez Losy a dolu z Vysokej po zelenej TZ. Da sa z druhej lucky pod vrcholom Vysokej z tohto smeru prejst po zvaznici dolava, a da sa napojit na NCH. Zvaznicu je vidiet na mapach aj turisticka mapa.sk aj na mapy.cz. Bohuzial, natrekovanu tuto trasu nemam. Tu je clanok s vystupom cez Losy hiking.dennikn.sk/…/vystup_na…. Vzdy sa da zavolat priamo do Lubietovej a popytat na aktualny stav celeho naucneho chodnika. Prajem nech sa putovanie vydari :-).

Radim25

Fajn článok aj fotečky. Nebol som v tejto oblasti a keďže ma článok inšpiroval, chcem sa tam ísť v lete pozrieť. Len sa chcem ešte spýtať; NCH, ktorý ide podľa mapy z Podlipy na Vysokú je aj reálne vyznačený a priechodný??

Tomas Vohlarik

ako pisu aj ostatni, velmi dobry tip na vylet. paci sa mi banicka historia Slovenska. tak ako ty pri tejto ture, aj ja si velmi rad spojim prehliadku stolni, hald, architektury s prirodou a je z toho tura plna zaujimavosti.

Matobee

Janka krásna jarná turistika neďaleko môjho domova. Cez Skalolam som išiel síce len 2 krát ale blízka, dlhá dolina Driekyňa, tahajúca sa až po Povrazník je mi oveľa viac známejšia.
Tradične si krajinu aj krásne zachytila na fotoaparát. :-)

Ľubietová je krásna dedina a rád tam zavítam vždy keď je možnosť. Či za turistikou, na huby alebo aj mnoho krát pracovne. Pred 10- 15 rokmi som tam aj na Šajbu (Strelníky) aj na zábavy chodil.
V Lupči som bol včera na Radegaste len tak poobede v šlapkách a raz sme sa tam už aj s Lacom B. osviežili. Hehe.

Janabilesova

Rázcestník na chotárnom som si všimla, ale kameň, ktorý spomínaš, veru nie. ďakujem za upozornenie... niekedy nabudúce...:-)

Martin knor

Pekna prechadzka. V tychto oblastiach som sa este netulal. Aj na Lubietovskom hrade som bol volakedy davno iba na nadvori.

Janabilesova , 1 reakcia

@daulagiri, my si snad tiez niekedy nabuduce pozrieme bansky chodnik cely a nie iba jeho spodnu cast, ako to bolo teraz. Chce to dalsiu navstevu, mozno aj na viacero dni :-). Velmi sa nam tam pacilo.
@tomas, je mozne, ze som nieco prehliadla. Kde presne na zelenej TZ sa ma chotarny kamen nachadzat?

FunTTomas

Jana: v texte vôbec nespomínaš historický chotárny kameň. Je pri ňom informačná tabuľka i rázcestník (oproti kameňu). Videli ste ho alebo ste ho minuli? Je priamo na trase zelenej značky.

Daulagiri

Dlho som o Ľubietovej nič nevedel, len som cez ňu prechádzal do Strelník. Ale pred dvoma rokmi som sa sem zatúlal na jednodňovku z Brusna cez Vysokú a Skalolam do Ľupče a vtedy ma Ľubietová a jej námestíčko veľmi zaujalo. Povedal som si že sa sem musím vybrať na samostatnú návštevu. Bolo tam pekne hoci bol fádny marec.
Na Ľupčianskom hrade som bol tiež v 2022 na prehliadke, ozaj stojí za to.

Ale hlavne som chcel povedať že už som stihol aj prechádzku po Ľubietovej. Bol som tam týždeň po vás. Prezrel som si aj vodopád Vôdka a chcel som prejsť celý ten banský chodník. Lenže som to akosi časovo neodhadol a nakoniec som stihol len tú spodnú časť, ktorú ste dali aj vy. Ale bol som nadšený, čítal som infotabule a nazrel aj do dvoch štôlní (tá spomenutá Andreas + ešte jedna). Je to tam super, musím prísť ešte raz a dokončiť prechod celého chodníka.

Sona

Tiež ma vždy tento rozmer Ľubietovej zaujme. Veľmi fotogenické končiny, vďaka za tip.

Svatopluk

Pekná prímestská prechádzka. Ľubietová má krásne vyzdobené námestie, vidno že bolo stavané pre väčšie mesto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum