Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Menej frekventovanými trasami Súľovských vrchov

Diskusná téma K článku: Menej frekventovanými trasami Súľovských vrchov

Vyberieme sa do oblasti známych Súľovských vrchov v okolí Súľova a Rajca vo sviežozelenom máji. Napriek tomu, že navštívime známe miesta ako Súľov a Zbyňovský (Stratený) budzogáň, budeme prechádzať dlhšími značkovanými trasami, ktoré turisti využívajú o dosť menej ako najkratšie. Budú sa tak striedať menej známe miesta, kde nikoho nestretneme s lokalitami známymi a bohato navštevovanými.

Daulagiri , 1 reakcia

Tiež som Súľovky dlho obchádzal a bol som ta doteraz vlastne len raz v apríli 2020. Pohyboval som sa však v tej atraktívnej časti v okolí Brady
Je to nesmierne čarovný kraj, neviem sa dočkať ďalšej návštevy.
Vďaka za sprostredkovanie zážitkov Maťo. Kvalita fotiek u teba zasa stúpla po tom ako si vymenil telefón. Tie západovky tak necvaknem ani s mojim zrkadlom :o)

Matobee

Maťo no tak v obchádzaní Suľoviek sme to mali roky podobné.
Ale čo sa týka lokalít ja som zas oblasť okolo Brady ešte nenavštívil.

Hehe tak snáď vyrazíš čoskoro, keď nastanú vhodné podmienky pre tvoje vyššie nároky. :-)
Pravda je, že v dákej hmle je tam škoda chodiť, na viac dní určite.
Aj mne sa Súľovky zapáčili ale najviac som "hotový" z Veľkého Manína a útulne Severák s výhľadom.
Uvidím čo "povie" Brada a kedy na ňu príde čas. Plán by bol na jeseň alebo v zime.

Díky za koment aj pochvalu fotiek. :-)

Tomas Vohlarik , 1 reakcia

v dobrom zavidim tie vyhlady. ja som tam bol na velkonocnu nedelu, kedy vyhlady zastieral saharsky piesok. ako pises sedlo Patuch, Zibrid a budzogan velmi frekventovane, Babice uz menej. vrch Patuch a skalne vyhliadky s Kecky este musim prejst, tak si snad uzijem aj vyhlady :-)

Matobee

Tomáš no cez Veľkú Noc to muselo byť s výhľadmi slabšie. Tiež som sa toho času moc nepokochal v Malých Karpatoch.

Určite niekedy doplníš aj hrebeň Kečiek a Patúcha. Oplatí sa to prejsť. Okrem lákavých výhľadov ako Soňa napísala na U-čkovú kotlinu Súľova je tam aj viacero zaujímavých skalných útvarov, ktoré som veľmi nespomínal ale určite potešia. :-)

Ade.e , 1 reakcia

Fajn citanie.
Sulovske mam velmi slabo pochodene a pritom sa tam da potulat v celom tom pasme od Ziliny po Rajec.
Pri Budzogani a na Zibride som bol. Siel som aj cez Vrchteplu a koncil v Zbynove.
Ten pristresok mam aj ja vybraty na prespatie, tak som zvedavy, kedy ho realne vyuzijem.
Skoda toho kastiela v Sulove. Hadam, neschatra uplne. Ale je to len priklad toho ako na Slovensku, ani pri takej zaujimavosti ako su Sulovske vrchy, nevieme robit turizmus.
A nakoniec, top fotkou je ta s cislom 20. :)

Matobee

Henrich díky za koment a pochvalu fotky. Som rád, že sa ti páči aj mne sa páčilo ako to vyšlo nakoniec skrz počasia. :-)

No ja som Súľovské dlho obchádzal ale posledné dva roky som tam bol viac krát. Či od Žiliny, Rajca alebo z Považia. Tak nemáš to najbližšie ani z východu ani teraz z BA ale zas dostupnosť je celkom fajn. Povedal by som.

Uvidíš keby zas zavítaš spoznať Súľovské vrchy zas o kúsok lepšie. Spomínaný prístrešok je fajn miesto na noc. Ani tam nefúkalo ako občas zvykne v takýchto sedielkach.

Sona , 1 reakcia

Velmi pekna tulacka, aj ja sa rada opakovane vraciam do tohto zeleneho venca kopcov s bralami okolo U-ckovej kotliny. Pri budzogani som este nebola, vdaka za tip. Z Vrchteplej by sa asi tiez dalo vyjst Na Havraniu skalu, my sme to isli do od Kostolca: hiking.dennikn.sk/…/havrania_…

Matobee

Soňa díky. Súľovky sú veru klenot. Dlhé roky som o nich len počuval a videl z fotiek ale pred 2 rokmi som sa tam prvýkrát aj vydal a veru očarili za skorej jari. Takto v zelenom sú ešte krajšie.
Ešte by som sa tu chcel vyskytnúť v zime a v peknej jeseni ak sa raz podarí. Vrch Brada a blízke okolie som ešte nespoznal tak sa už teraz teším. :-)

Spomínam si na vašu minuloročnu skvelú neznačkovanú túlačku. Možno sa raz vyskytnem aj tam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum