Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Šesť brodov vo vnútrozemskej delte Dunaja v okolí Bodík neďaleko Bratislavy

Diskusná téma K článku: Šesť brodov vo vnútrozemskej delte Dunaja v okolí Bodík neďaleko Bratislavy

Južne od Bratislavy sa nachádza Chránená krajinná oblasť Dunajské luhy. Je to nížinná džungľa a jej najkrajšia časť leží medzi korytom Dunaja a derivačným kanálom Gabčíkovského vodného diela. Tunajšie mŕtve ramená ožili, keďže ich sprietočnili. Oblasťou vedie turistický chodník, ktorý možno absolvovať ako dvojicu okruhov z Bodík.

Tomas Vohlarik

velmi pekne, niektore foto vyzeraju ako u nas v dedine pri Vahu. pripomenulo mi to Tonov clanok z Velkolelskeho ostrova. raz sa tam vydam pozriet, len komarov a bordel z topolov neznasam, mam dost aj doma :-(

Sona

Pekne si to popisal, aj ja sa sem uz dlho chystam, ale zatial sa nepodarilo. Pobavil ma uvod. Ked sem pojdem, tak asi tiez s palickou a sandalmi.

Pavel Forgáč , 2

Cez tie brody sa voda valí vždy. Keby boli riadené záplavy, tak je tam všade tak 1-2 m vody a nedostal by si sa tam vôbec. Ja som tam bol na jeseň v septembri 2021 a tiež som brodil. Navyše v tom piatom brode, kde bol silný prúd chýbal jeden panel. Takže pri jednom kroku som stupil do prázdna a zrazu som bol vyše pása vo vode. Takmer ma odplavilo a do zadku by mi vtedy nevošiel ani zastrúhaný vlas :D. Už tam ten panel nechýba? Lebo kamarát tam rovnakú skúsenosť. Tiež ho skoro odplavilo asi rok dozadu.

Mám tam prejdenú peknú túru z Bratislavy až do Veľkého Medera. Snáď to niekedy spíšem :D.

Simona.klacanova

Pravdu máš Paľo, aj ja som tam bola na jeseň 2021 a vyzeralo to úplne ako opisuješ. Človek sa prepadne do močiara a ani nevie ako, treba si dávať pozor.

Martin knor

Nevsimol som si to. Mne sa zda ze tam panel nechybal, ale naisto to neviem. Sustredil som sa na horny okraj brodu kde bol prud najslabsi a kde navyse bola burina na ktorej sa mi nesmykalo a tade som siel. Nikde som sa tam neprepadol. Takze ked clovek pojde horom, je to OK.

Inac, ja brodim casto a celkom rad. Brodil som uz pri mojom prvom clanku tu na hikingu ked som opisoval prechod Vtacnika. Mam z toho celkom zabavu. Tu ma vsak prekvapilo, ze sa mi naboso dost smykalo. To som necakal.

Adushka , 1 reakcia

Martin, to brodenie je práve tá zábava, keď sa tam človek vyberie a čo viem, tak brodiť treba vždy, ako aj píšu ostatní vo fóre.. aha, písala som o tom aj v mojom starom článku :) hiking.dennikn.sk/…/dunajske_…

Martin knor

Ved prave ze som ten clanok cital a cakal som asi to, co popisujes. Vody tam vsak bolo teraz o dost viac. Ale ja som bol spokojny. Keby som sa nebrodil, tak o tom clanok nenapisem (nebolo by o com).

Matobee

Martin veľmi zaujímavé a poučné čítanie o nemenej zaujímavých miestach. Mal si akčnú prechádzku. Chystám sa sem veru niekedy aj ja. Treba to ale dobre naplánovať skrz tých brodov. Verím, že sa poučím z tvojich nečakaných prekvapení s opakovaným brodením. To všetko však bude závisieť od podmienok keď príde ten deň.

Pekne si zachytil prostredie aj atmosféru lužných lesov. Mnohým sa isto hodia tiež fotografie všetkých brodov. Díky za podelenie sa o zážitky a skúsenosti. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum