Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lúčnaté Javorníky

Diskusná téma K fotke: Lúčnaté Javorníky

Minuloročný jarný prechod Javorníkov bol pre mňa spoznávaním úplne nového územia. Na Chotárnom kopci vzadu zo značne vyrúbanými lesmi začínal dlhý lúčnatý úsek hrebeňa, ktorý som si poriadne užíval. V okolitej krajine sa objavovalo množstvo horských usadlostí, ktoré ideálne dotvárali kolorit celej oblasti ako napr. osada Blažkovci vľavo. Pri kráčaní som si za sebou ťahal tieň, ktorý bol predzvesťou prichádzajúceho večera.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Janabilesova

Ano, este nedávno bol smerovník na vrchole Chotárneho medzi stromami, ale tie už pošli. Akosi stále nevidím na svahoch dostatočné množstvo nových stromčekov, ale verím, že tu raz les vyrastie. Len podmienky na začiatku,na tých holinách, určite nebudú jednoduché, tobôž, ak je to tu odlesnené už dlhšiu dobu a je stále suchšie a suchšie... Áno, osady sú na javorníckych chodníkoch krásnym spetrením....

Janabilesova , 1 reakcia

Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná Blažková je pekná osada, keď sa vychádza zdola, je tu pekný kríž a niektoré chalúpky sú podarené. Ako vo väčšine horských osád Javorníkov.

Daulagiri

Toho Chotárneho kopca je škoda, na jeho vrchole to bolo čerstvo vyrúbané. Ale o pár rokov snáď vyrastie nový les. Tých osád som si tu užil neúrekom, niektoré chatky vyzerali ako v skanzene.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma