Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Spod Ostrvy

Blahola

V zime máš výhodu - žiadne serpentíny tam nie su. Valíš rovno za nosom. Sladal som panorámu štyri foto dva na šírku vedľa seba + dva zábery na šírku pod ne, ale celé mi to uletelo do boku. Možno by som išiel až hore, ale nemal som čas. Dole ma čakala veľká skupina turistov, ktorí boli už nervózni.

Ondro_RK

Hej, som si myslel, že si nešiel až hore ;-)
V lete, tak o jednu serpentínku vyššie, to môže vyzerať takto:
hiking.sk/…/tatry-mengusovska…
Inak, každý, kto by si tento pohľad chcel takto odfotografovať tam pochopí, že to sa inak ako takto vertikálne odfotiť ani nedá :-)

Blahola

Ondro smrdí to tam lavínou, aj keď sneh bol na môj vkus tvrdý. Už tam kde som bol, som nemal byť. Určite o pár metrov vyššie by som to dostal celé do panorámy. S vertikálnymi fotopanorámami si ma inšpiroval práve ty. Na hikingu je čo odkukať.

Ondro_RK

v tomto prípade bolo treba vystúpiť trochu vyššie - aby tam bolo celé pleso. Mám v podstate takúto istú panorámu, ibaže v ,,letnom" šate.
Inak meteorológom tiež veľmi neverím, ale veď sú to len predpovede...

Mato_d

Heh, tak potom to fakt chce sirsie ohnisko...

Mato_d

Keby kazdy experiment dopadol takto... :)
Jednotlive zabery si fotil na vysku alebo na sirku? Lebo je tu par expertov na panoramy, ktori fotia na vysku. A vysledky vyzeraju dost povzbudzujuco.

Blahola

Spodok bude, keď si kúpim dig. zrkadlovku s ohniskom 14 či 18 mm. Ja mám úbohých 38mm. Robil som experiment a poskladal som 4 zábery do obdlžníka, ale nedopadlo to k mojej spokojnosti.

Mato_d

Neviem, mne sa to takto celkom paci...
Cokolvek by si z tejto fotky vynechal, bolo by to na skodu. Ja by som tam skor este pridal trosku spodok, aby tam bolo cele pleso, napriklad. Ale dole ti uz asi daco zavadzalo, ci nie?

Blahola

mato_d keď som na to foto pozrel dnes, tak si hovorím, že menej býva viac. Nemal som tam toho toľko natlačiť.

Mato_d

Radsej si este trochu pockaj, Belianky su aj tak najkrajsie na jar a na jesen. Skoda ze hore do Kopskeho sedla sa da az po 15.juni.
Inak vydarena panorama.. A vo vacsom formate to musi byt este lepsie ;)

Blahola

Podľa SHMÚ zamračené a snehové prehánky. Realita bola takáto. V sobotu ráno dulo ako besné, ale okolo desiatej to zoslablo. Z plánovanej Chaty na Zelenom plese bola nakoniec Zamkovského chata, škoda tešil som sa na Belianske Tatry.

Gubo

ty mas furt stastie na to pocasie, ja to nechapem, vzdy vychytas len taketo, hehe:-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok