Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sólo prechod Krivánskej Malej Fatry

Diskusná téma K článku: Sólo prechod Krivánskej Malej Fatry

Dlho som chcel prejsť v zime nejaký pekný hrebeň. Tak som sa rozhodol pre Krivánsku Malú Fatru. Aj keď počas celého prechodu nebolo ideálne počasie, niektoré úseky som sa dosť namakal. Občas som mal toho už plné zuby. Som rád že som to prešiel, pretože ten pocit, keď to človek zvládne, je naozaj na nezaplatenie.

Lubo

Ice-age, podla mojich informacii je Velky Rozsutec uzavrety iba na jar. Kvoli hniezdeniu vtakov. V lete, na jesen a v zime je trasa otvorena. Hoci v zime je nutne dobre vediet odhadnut situaciu, Psyloo by vedela rozpravat.

Ice-age

Velmy pekny prechod osobne ho mam prejdeny asi 5 krat jaden krat dokonca solo v jeden den, kazdy musi vediet zvazit riziko, vitknem jedine a to vystup na velky rozsutec kde je vystup mimo leta zakazany bez vynimky a co sa tyka stanovania na Medziholi stala niekedy aj chata az kym nevyhorela na mieste chaty sa jej okoli sa stanovanie a byvakovanie ticho toleruje v okoli chaty pod Chlebom to ale moc neodporucam.

Ten co mal nick shadow

Nie Lubo. Je to moja vina, nebol som registrovany a teraz to zrejme niekto urobil za mna. Takze si musim vymysliet nieco originalnejsie. Toto mozes hned aj vymazat.

Bobo7

no pre niekoho je extrem aj vyniest smeti, ked vonku snezi :-D

Lubo

Shadow,
podarilo sa mi nedopatrenim znazat tvoj account? Ak ano, napis mi mailom a naprvim to.

Gustoh

Ake stity mas na mysli?S horskym vodcom?V roku 2003 som bol na Gerlachu a este by som mozno aj nejaky dal.Len ten vek je uz na to aj dost vysoky i ked sa pravidelne udrzujem v kondicke ale 40 je 40.

HALUZAK

gustoh: chcel by som prejsť celý hrebeň západných tatier... ale rozmýšlam dosť aj nad Vysokými Tatrami na nejake štíty na ktoré nevedie turistická značka nič náročné obtiažnosť tak I-III. na to by si sa nedal?

Gustoh

A co planujes na Rohacoch.Ake prechody a kolko dni.Ty to mas tiez trochu dalej na stredne Slovensko.Ved aj ja.Som z Trnavy.

HALUZAK

gustoh: cez leto by som chcel ísť pozrieť rohače a potom idem do alp na Dachstein takže neviem či mi tie tatry vídu. ale inač som z Pezinka

Rujir

Tak mam asi pokriveny rebricek, ale mne ta Hazulazakova akcia neprisla az tak extremna. Jasne, ze Rozsutce su v zime tak trochu o hubu, ale s mackami a cepinom to zas tak hrozne nie je. A ten zbytok je chodak, ktory prejde s dobrou vystrojou kazdy. A solo je potom uz len o pristupe.

Sedlo

Haluziak, máš pravdu, já jsem byl taky takový, akorát nebyly takové výbavy a materiály, jako jsou dnes. S přibývajícími roky a zkušenostmi budeš selektovat a minimalizovat riziko. Vše je třeba dělat s rozumem.

Gustoh

Haluzak,urob si v lete prechod Donovaly-Certovica ze jeden den.Ja som to presiel minuly rok a tento rok chcem urobit Certovica-Telgart. Bolo to fakt super.Pohodicka.Odkial si?

HALUZAK

tak k tej horskej službe a záchrane a nezodpovednosti...:ked som dokončil prechod stavil som sa na pivo na chate pod suchým.bolo tam asi 5 chlapov z horskej sa pýtali že odkial idem a čo a ako.oni že boli takí isí blazni ako ja ked boli mladí ešte ma aj poldecákom nejakej páalenky ponúkli. fakt mna osobne lákajú ťahšie a extremnejšie túry.naozaj zato nemôžem takže tak...

Rasto

S tym poistenim by som si nebol az taky isty.Ked si poisteny v nejakej Slovenskej poistovni, tak asi ked porusis poriadok, tak ta to moze nieco stat. To je ale problem blbo nastavenych poistnych podmienok nasi poistovni. Tato poistka je dobra tak akurat pre sviatocnych turistov alebo pre lahsie tury. Ale pre zimne prechody a pod. tato poistka je skoro rovna nepoisteniu sa. Treba mat OAEV a je klud. To plati na vsetko. V Slovenskych poistovniach ani nevedia vysvetlit, na co to vobec plati, vypytaju peniaze a chcu mat pokoj. Vlastna skusenost.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum