Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vyhliadková cestička

Diskusná téma K fotke: Vyhliadková cestička

Pri ceste na zaniknutú samotu Cukmantel som neodolal pokušeniu a spravil som si zachádzku na susednú samotu Hojan, ktorá ako som zistil je ešte obývaná. Tieto miesta ma hneď očarili svojim pokojom, krásou okolia a výhľadom. V pozadí vidieť pohorie Vtáčnik.

Daulagiri

Áno mal som na mysli to údolíčko.
To s tým opisom kde boli samoty by ma potešilo, ako som povedal priebežne to tam navštevujem a takto by som sa o tomto kaji zasa niečo nové dozvedel.

Ankaza

Zrejme si mal na namysli údolie od Matulky k Rozgrundu. Tieto lúky sa volajú Dolná a Horná Kubinka a tam žiadne domy neboli. Ale niekedy keď budem mať vic času tak Ti na mail pošlem stručný opis bývalých obydlí aj s niekdajšími názvami.Niekedy som aj uvažovala dať tejto téme literárnu podobu, pretože je to vlastne neznáma časť toho, čo ponúkajú Štiavnické vrchy.

Daulagiri

Pozrel som a máš pravdu nešiel som tadiaľ. Ja som myslel dolinku kúsok severnejšie.
Teda tých samôt tam muselo byť poriadne veľa.

Ankaza

Nie, teraz som sa pozrela do mapy. Je to pod červenou značkou :
N 48.47569° a E 18.88039°
Dúfam, že som dobre zadala.

Ankaza

Tak to neviem,lebo značiek v tomto kraji sa veľmi nedržím . Viem ale, že cesta z Červenej studne ide ponad údolie, ktoré je po ľavej ruke cesty.

Daulagiri

Veru samoty skvelo dotvárajú tento kraj a aj preto to tam mám tak rád. Všetko to tam ešte obehané nemám, ale postupne si to dopĺňam.
Ak ide cez to údolíčko zelená značka tak som tam v ten deň bol.

Ankaza

Určite najkrajšou samotou v týchto končinách bola tá nad Rozgrundom, kde teraz stojí budova vodární.V čarovnom prostredí stáli aj domy Kováčovcov, kde bol natáčaný aj jeden český film. Domy stáli v takom hlbokom údolíčku nad Rozgrundom, pod cestou z Červenej studne na Matulku. Údolíčko je dosť výrazné tým, že aj za sucha je tam zelená tráva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok