Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Aktuálne z Andrejcovej

V okolí hrebeňa ale aj podstatne nižšie od 1000 m n.m. napadlo v týždni veľké množstvo snehu - od 50 do 70 cm.

Vplyvom vetra sa napadnutý sneh popremiestňoval nerovnomerne a vytvoril vysoké záveje a duny s výškou od 100 do 200 cm.

Aktuálne je na Andrejcovej okolo -3°C a silno fúka. Vietor má cez víkend ustáť a má sa zlepšiť počasie, no pešiu turistiku bez snežníc či skialpov do vyšších polôh neodporúčame.

Všetky chodníky v okolí sú cca od 1000 metrov zaviate veľkými závejmi a pešia turistika je veľmi náročná resp. až nemožná!

Z Pohorelej

Peší výstup na útulňu bez snežníc či skialpov neodporúčame. Od polovice kopca sú záveje cca 150 cm, náš personál sa brodil a prebíjal miestami po pazuchy.

Z Liptovskej Tepličky

Z Liptovskej Tepličky je situáciu podobná na výstup na chatu sú potrebné snežnice alebo skialpy.

Šlapať na pásoch sa dá z obidvoch dedín. Hrebeňovka je aj na skialpoch či snežniciach aktuálne veľmi náročná. Dlhšie úseky ako napr Andrejcová-Čertovica vôbec neodporúčame. Na Kráľovú hoľu to plánuje v nedeľu prešlapať veľká skupina skialpinistov, možno sa prechod aj vďaka nim zlepší. Nepodceňujte však nástrahy zimy!

V Nízkych Tatrách bol v piatok vyhlásený 4. lavínový stupeň z 5 a hoci v sobotu už len 3., do pekne vysnežených žľabov sa radšej nepúšťajte.

Personál je na chate do nedele poobedia. Nocľah je potrebné si rezervovať na čísle 0904 596 443

Novinky

Novinka

Výstraha pred búrkami – SHMÚ vydal na piatok 24. mája výstrahu pred búrkami pre celé územie Slovenska, platí po celý deň.