Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Cesta na Kačín je opravená

Mestské lesy v Bratislave dokončili opravu navštevovanej cesty v Kačínskej doline, ktorá spája Železnú studničku a Kačín. Nový asfaltový koberec dostal vyše trojkilometrový úsek.

Nový asfalt na ceste na Kačín. Foto Eliška Šotek
Nový asfalt na ceste na Kačín. Foto Eliška Šotek

Cesta sa napája na sieť opravených cyklotrás, ktoré vedú až pod Biely Kríž.

Okrem samotnej opravy povrchu sa vyčistili krajnice a priepusty popri ceste, ktoré majú za úlohu odvádzať dažďovú vodu z okolitých svahov. "Takisto sme očistili okolie cesty od náletových drevín, aby sa mohla využívať celá šírka cesty, a zároveň sa zvýšila bezpečnosť." Asfaltku využívajú aj peší, rodičia s kočíkmi a linka MHD.

Úseky na opravu ciest vyberajú mestské lesy na základe údajov z aplikácie Strava Heatmap, ktorú používajú športovci na zaznamenávanie svojich aktivít. V prípade asfaltových ciest sú prioritne opravované úseky najviac využívané na cyklistiku. "V budúcnosti máme v pláne aj ďalšie opravy ciest, a to medzi Snežienkou a Kamzíkom, kde máme aktuálne podanú žiadosť o grant na PPA, a na trase Lamač Klanec - Kačín. Zároveň hlavné mesto pripravuje projektovú dokumentáciu k úseku medzi Železnou studničkou a Snežienkou," informovala Pavlína Eliška Šotek z Mestských lesov v Bratislave.

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.