Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Na Kráľovej studni vo Veľkej Fatre oživili tradíciu lyžovania

Na Kráľovej studni vo Veľkej Fatre zrekonštruovali lyžiarsky vlek. Počas víkendu 13. a 14. januára si tam možno v čase od 11.00 do 15.00 h zalyžovať za dobrovoľný príspevok.

Malá Fatra od Kráľovej studne. Foto – Martin Baniari
Malá Fatra od Kráľovej studne. Foto – Martin Baniari

Informovala o tom na sociálnej sieti Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko.

"História lyžovania sa v tejto lokalite začala písať už v roku 1926 a pokračovala v roku 1952 postavením prvého vleku. Odvtedy sa tam pravidelne až do 90. rokov uskutočňovali celoslovenské vysokoškolské kurzy lyžovania," uviedla OOCR s tým, že využiť možno nový vlek s dĺžkou 400 metrov a malý lanový pre deti.

Podľa OOCR vynikajúce snehové podmienky v nedotknutom prostredí národného parku ponúkajú možnosť veľkým i malým zažiť pravú lyžovačku na prírodnom snehu, ďaleko od ruchu mesta a preplnených stredísk, navyše, bez čakania v rade na vlek. Počas víkendu 13. a 14. januára si tam možno v čase od 11.00 do 15.00 h zalyžovať za dobrovoľný príspevok.

(tasr)

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.