Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Peter Cáder, ktorého poverili riadením národného parku Malá Fatra, netuší, prečo ho oslovili

Peter Cáder, ktorého poverili riadením národného parku Malá Fatra, netuší, prečo ho oslovili. Do konkurzu sa neplánuje prihlásiť. „Nie som ten typický nominant, ktorý bol vybraný a následne bude potvrdený. Kontaktovalo ma ministerstvo v piatok poobede, či by som bol ochotný robiť povereného riaditeľa dovtedy, kým prebehne výberové konanie.“

Cáder na správe pracuje od roku 1996. Prešiel viacerými pozíciami vrátane riaditeľa, zástupcu riaditeľa či strážcu, aktuálne pracuje ako lesník. Nie je členom žiadnej politickej strany.

Doterajšiu riaditeľku Gabrielu Kalašovú odvolal v piatok minister Tomáš Taraba bez udania dôvodu. Kalašová vyhrala verejný konkurz na jeseň 2022, predtým pracovala na správe tohto parku ako krajinárka a pracovníčka envirovýchovy.

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.