Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Aktuálne podmienky na hrebeni Nízkych Tatier

Časť hlavného hrebeňa Nízkych Tatier vrátane trasy na Chatu M. R. Štefánika je pokrytá vrstvou ľadu. Na presun po hrebeni sú nutné stúpacie železá. Pohyb na skialpových lyžiach je obmedzený kvôli ľadovému povrchu, víkendový orkán sfúkal väčšinu prachového snehu do lesa.

Kralicka
Kralicka

Na lyžiarske túry odporúčame využiť stredné horské polohy (v pásme lesa od 900 metrov) po hornú hranicu lesa (do 1600 m), kde je po orkáne v sobotu (27. 1.) sfúkaná väčšina prachového snehu. Taktiež treba zohľadniť lokálnu lavínovú predpoveď!

Aktuálne hodnoty výšky snehovej pokrývky nájdete na pripojenej mape z pondelka 29. 1. od člena redakcie Hiking.sk a zároveň pracovníka Slovenského hydrometeorologického ústavu, ktorý meranie snehu v teréne vykonal s kolegami.

Ďumbierske Tatry 29. 1. 2024
Ďumbierske Tatry 29. 1. 2024

Ďalšie informácie o snehovej pokrývke na Slovensku v závere januára 2024 nájdete v správe na facebooku Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.