Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Horská služba odporúča odložiť túry kvôli ľadovému terénu

Horská záchranná služba upozorňuje na náročné podmienky v lokalitách takmer všetkých slovenských pohorí. Najmä na zľadovatený terén v Západných, Nízkych a Vysokých Tatrách, vo Veľkej a Malej Fatre.

Záchrana snowboardistu. Foto - HZS
Záchrana snowboardistu. Foto - HZS

"Upozorňujeme na zľadovatený terén následkom dažďa a následného silného vetra. Po nebezpečnom tvrdom podklade nie je vhodné pohybovať sa bez kompletného zimného výstroja a vhodnej výzbroje. Skúsenosti s pohybom v náročnom teréne a správne použitie výstroja sú nevyhnutné."

Horská služba odporúča turistom plány na pohyb a aktivity v náročnom teréne odložiť, aby nevystavili riziku seba a ani tých, ktorí by im v danej situácii vyrazili na pomoc. (hzs)

HZS už pred týždňom zachraňovala zo zľadovateného terénu v Jasnej snowboardistu a upozorňovala, že severné freeridove zóny pod Chopkom, v Derešskom a Lukovom kotle, sú vyfúkané a zľadovatené.

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.