Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Novou riaditeľkou Slovenskej inšpekcie životného prostredia je Anna Calpašová

Novou riaditeľkou Slovenskej inšpekcie životného prostredia je Anna Calpašová. Doterajšia šéfka Katarína Jankovičová sa vracia na ministerstvo životného prostredia, kde bude pôsobiť ako riaditeľka sekcie posudzovania vplyvov na životné prostredie.

„Ambíciou novej generálnej riaditeľky SIŽP je pokračovať v profesionalizácii inšpekcie životného prostredia a administratívnom zjednodušovaní procesov, ktoré prinesú lepšiu efektivitu vykonávania štátneho dozoru vo veciach starostlivosti o životné prostredie,“ uviedlo ministerstvo.

Calpašová v minulosti pôsobila na Okresnom úrade Bratislava ako vedúca oddelenia starostlivosti o životné prostredie a aj ako vedúca oddelenia starostlivosti o životné prostredie a územné plánovanie. Neskôr na Miestnom úrade Bratislava – Staré Mesto mala na starosti predovšetkým oblasť životného prostredia, verejného poriadku a správnych konaní.

Jankovičová na ministerstve pracovala ako riaditeľka odboru ochrany ovzdušia v čase, keď Slovensko prehralo súdny spor s EÚ za protiprávne prevádzkovanie skládky Považský Chlmec.

Predchádzajúceho riaditeľa inšpekcie Jána Jenča sa ministrovi Tomášovi Tarabovi nepodarilo v rámci rozsiahlych personálnych výmen v rezorte odvolať, pretože mal status chráneného oznamovateľa. Jenčo napokon ponúkol svoj odchod sám, ako dôvod uviedol šikanovanie a ohrozenie fungovania inštitúcie. (tasr, n)

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.