Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Poslanci odhlasovali skrátené konanie k uľahčeniu odstrelu medveďov

Poslanci odhlasovali skrátené konanie k uľahčeniu odstrelu medveďov. Návrh je výsledkom dohody KDH s ministerstvom životného prostredia a okrem medveďov zjednodušuje aj strieľanie chránených vlkov či rysov.

Zmenu robia cez novelu zákona o ochrane prírody a zákona o civilnej ochrane.

Mimoriadnou udalosťou v zákone o civilnej ochrane je havária, katastrofa, ohrozenie verejného zdravia II. stupňa, smogová situácia, hromadný prílev cudzincov na územie Slovenskej republiky alebo teroristický útok.

Po novom by pribudol „nežiaduci výskyt veľkej šelmy“ a celý ďalší bod, ktorý hovorí, že nežiaduci výskyt veľkej šelmy je situácia, ktorá je vyhodnotená na základe analýzy územia ako stav, ktorý predstavuje riziko ohrozenia života a zdravia ľudí a vznik škody na majetku ľudí v súvislosti s týmto výskytom na území, na ktorom je vyhlásená mimoriadna situácia.

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.