Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Živá reťaz solidarity v TANAP-e

Iniciatíva My sme les organizuje v stredu 8. mája živú reťaz na podporu zamestnancov v ochrane prírody. Koná sa od 15-tej pred sídlom TANAP-u v Tatranskej Lomnici.

"Ministerstvo životného prostredia plánuje hromadné prepúšťanie už aj radových odborníkov. Takmer 80 ľudí v národných parkoch a 150 v ďalších organizáciách. No už dnes sú inštitúcie ochrany prírody personálne a finančne silno poddimenzované," píše Iniciatíva v pozvánke.

Pripomína, že za zlomok peňazí dnes zamestnávajú naše národné parky zlomok ľudí, ako porovnateľné národné parky v zahraničí. "Škrty a prepúšťanie sú v tejto situácii podľa nás rozoberaním základov ochrany prírody na Slovensku. Najsmutnejšie je, že peniaze na ochranu prírody sú – iba ich ministerstvo kvôli neplneniu si úloh naplno nevyužíva."

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.