Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Strážca Tatranského národného parku utrpel zranenia po tom, čo ho hodili do Velického plesa pri Sliezskom dome

Strážca Tatranského národného parku utrpel zranenia po tom, čo ho hodili do Velického plesa pri Sliezskom dome. Konfliktná situácia vznikla pri kontrole turistu so psom. Podľa zdroja, ktorý nechce byť menovaný, sa bude strážca liečiť viac ako desať dní.

Velické pleso. Foto – Ľubo Mäkký
Velické pleso. Foto – Ľubo Mäkký

Turista so psom sa v čase sezónnej uzávery nachádzal vo vysokohoroskom prostredí Velickej doliny mimo značeného turistického chodníka. Dopustil sa tým viacerých porušení platného návštevného poriadku:

  • pohyb v území s platnou sezónnou uzáverou,
  • pohyb mimo značkovaného chodníka,
  • pohyb so psom v území, kde to návštevný poriadok nepovoľuje.

Muž odmietol strážcovi preukázať svoju totožnosť a následne fyzicky zaútočil na strážcu, v dôsledku čoho došlo u strážcu k zraneniam. Na miesto bola privolané polícia a bolo podané tresté oznámenie. Keďže sa dopustil útoku na verejného činiteľa, môže mu hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Informovala o tom Správa TANAPu na svojej webovej stránke.

Prečítajte si

Novinky

Novinka

Obnova lavínového pamätníka – V dňoch 19. - 24. mája sa bude konať dobrovoľnícka brigáda na obnovu historického lavínového pamätníka (1935) v závere Trangošskej doliny v centrálnej časti Nízkych Tatier. Vítaná je každá pomocná ruka alebo sponzor.