Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Pozvánka na Marmotafest 2010

Ako sme vás už informovali, štvrtý ročník Festivalu vysokohorskej turistiky, horolezectva a skialpinizmu Marmotafest sa uskutoční 12.-13. februára 2010. Miesto konania sa nemení, priaznivci vysokých hôr sa stretnú v FK Nostalgia v Bratislave.

Organizátor, Vysokohorský turistický klub Marmota, opäť pripravil dvojdňový program. Piatok bude venovaný horskému a outdoorovému filmu. Od 16.00 do 19.00 bude prebiehať súťažná prehliadka amatérskych outdoorových filmov. Do súťaže sa prihlásilo jedenásť filmov.

O 19.00 divákov čaká jeden z bonbónikov programu, spomienka na natáčanie filmu Medená veža v Tatrách pred 40 rokmi za osobnej účasti pána Štefana Kvietika, ktorý vo filme stvárnil jednu z hlavných postáv, horolezca a chatára Pirina. Od 20.00 si diváci môžu pozrieť v bloku S kamerou okolo sveta päť filmov z piatich rôznych kontinentov.

Sobota bude patriť trom hosťom. Od 16.00 bude o svojom zlyžovaní Dhaulagiri hovoriť a premietať český horolezec David Fojtík. Súčasťou jeho prezentácie bude aj prednáška o extrémnom skialpinizme. Od 18.00 nasleduje prezentácia a premietanie kazašského hosťa Denisa Urubka na tému Prvovýstupy v Himalájach a zimná Makalu. Pred posledným blokom, kde bude hosťom slovenský horolezec Erik Rabatin, bude vylosovaná tombola. Erik bude hovoriť o dvoch expedíciách v Karakorame.

Sprievodným podujatím bude výstava fotografií z tvorby Piotra Morawského a Martina Minárika, ktorí zahynuli v apríli 2009 v Himalájach.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Vstup na festival je zdarma. Výťažok z tomboly pôjde na dobročinné účely.

Ilustračná fotografia: Legendy slovenského horolezectva: zľava Maroš Šajnoha, František Kele a Ivan Fiala, foto Marmota


Najnovšie