Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Pozvánka na Marmotafest 2010

Ako sme vás už informovali, štvrtý ročník Festivalu vysokohorskej turistiky, horolezectva a skialpinizmu Marmotafest sa uskutoční 12.-13. februára 2010. Miesto konania sa nemení, priaznivci vysokých hôr sa stretnú v FK Nostalgia v Bratislave.

Organizátor, Vysokohorský turistický klub Marmota, opäť pripravil dvojdňový program. Piatok bude venovaný horskému a outdoorovému filmu. Od 16.00 do 19.00 bude prebiehať súťažná prehliadka amatérskych outdoorových filmov. Do súťaže sa prihlásilo jedenásť filmov.

O 19.00 divákov čaká jeden z bonbónikov programu, spomienka na natáčanie filmu Medená veža v Tatrách pred 40 rokmi za osobnej účasti pána Štefana Kvietika, ktorý vo filme stvárnil jednu z hlavných postáv, horolezca a chatára Pirina. Od 20.00 si diváci môžu pozrieť v bloku S kamerou okolo sveta päť filmov z piatich rôznych kontinentov.

Sobota bude patriť trom hosťom. Od 16.00 bude o svojom zlyžovaní Dhaulagiri hovoriť a premietať český horolezec David Fojtík. Súčasťou jeho prezentácie bude aj prednáška o extrémnom skialpinizme. Od 18.00 nasleduje prezentácia a premietanie kazašského hosťa Denisa Urubka na tému Prvovýstupy v Himalájach a zimná Makalu. Pred posledným blokom, kde bude hosťom slovenský horolezec Erik Rabatin, bude vylosovaná tombola. Erik bude hovoriť o dvoch expedíciách v Karakorame.

Sprievodným podujatím bude výstava fotografií z tvorby Piotra Morawského a Martina Minárika, ktorí zahynuli v apríli 2009 v Himalájach.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Vstup na festival je zdarma. Výťažok z tomboly pôjde na dobročinné účely.

Ilustračná fotografia: Legendy slovenského horolezectva: zľava Maroš Šajnoha, František Kele a Ivan Fiala, foto Marmota


Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš