Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Značky Lowa, Yeti a Nordisk

Spoločnosť Prosport Praha s.r.o., založená v roku 1992, zastupuje na slovenskom trhu okrem iného významné outdoorové firmy LOWA, NORDISK a YETI. Lowa je tradičným výrobcom turistickej obuvi, Nordisk pochádza z Dánska a zameriava sa na stany, spacie vaky a karimatky. Poslednou zmienenou značkou je nemecká značka YETI, v ktorej portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov najmä s použitím peria.

LOWA

LOWA je tradičný bavorský výrobca horolezeckej a turistickej obuvi. Firma bola založená v roku 1923 Lorenzom Wagnerom a v roku 2003 sa stala súčasťou nadnárodného holdingu Tecnica Group, kde predstavuje obratovo najsilnejšiu značku. V roku 2010 LOWA predala viac ako 2 milióny párov trekingovej obuvi, z ktorých viac ako 1,6 milióna bolo vyrobených v Bošanoch neďaleko Partizánskeho. Výrobný závod v Bošanoch predstavuje absolútnu kvalitatívnu špičku.

LOWA založila svoju celosvetovú slávu na sústavnej výskumnej a vývojovej činnosti, ktorá sa opiera o plodnú spoluprácu s poprednými svetovými horolezcami. V súčasnosti firma spolupracuje s Gerlindou Kaltenbrunnerovou, Ralfom Dujmovitsom, Stefanom Glowaczom, Ines Papertovou, Robertom Jasperom, Hansom Kammerlanderom a tiež Radkom Jarošom.

YETI

Nemecká firma YETI bola založená v Berlíne v roku 1983. Jej zakladateľ Bernd Exner začal šiť páperové horolezecké oblečenie a spacie vaky, pretože mu nevyhovovala obmedzená ponuka na trhu v bývalej NDR. Podobne začalo s „podnikaním“ mnoho horolezcov i v Československu. Tak trochu voľnejšie ekonomické podmienky vo vtedajšej NDR v porovnaní s okolitými socialistickými krajinami umožnili, že Exnerova firma mohla oficiálne existovať už v roku 1987 a v období do roku 1989 predstavovala absolútnu špičku medzi oficiálnymi výrobcami v celom východnom bloku.

Udalosti roku 1989 umožnili raketový rozvoj firmy YETI. V roku 2000 Exnerova rodina predáva majoritný podiel vo firme spoločnosti Carl Breiding a syn, ktorá v tej dobe bola popredným európskym spracovateľom peria a v roku 2003 sa firma sťahuje do nových priestorov v bývalej textilke v Görlitzi. V roku 2005 firmu YETI kupuje dánska spoločnosť NORDISK FREIZEIT, orientovaná na produkciu outdoorového vybavenia. To umožňuje firme YETI posilniť vývojové a inovačné kapacity a vo veľmi krátkej dobe predstavuje rad najľahších spacích vakov na svete, YETI PASSION. Umožňuje to jednak väzba na výrobu najkvalitnejšieho európskeho husieho peria CRYSTALDOWN (97:3, cuin 900+), ale aj úzka spolupráca s japonskou firmou TORAY na vývoji superľahkých tkanín LightyGram a NTN (24 g/m2).

NORDISK

Dánska firma NORDISK bola založená v 60. rokoch minulého storočia a svoje výrobky okrem Dánska predáva v celej Škandinávii a v Nemecku. Pôvodná orientácia na karavaning a kemping sa postupne posúva k vyššej strednej triede outdoorového vybavenia. Do výrobného sortimentu patria stany, spacie vaky, samonafukovacie i nafukovacie karimatky, batohy, športové tašky, turistický riad a plno ďalších doplnkov.

Drsné klimatické podmienky Severnej Európy a Škandinávskeho polostrova sú zvlášť dôvodom, prečo sú všetky produkty NORDISK tak starostlivo konštruované a testované. Úcta a rešpekt k tradičným postupom a aplikácia moderných technológií sú vo všetkých výrobkoch optimálne vyvážené.

Odkazy

Lowa.sk – domovská stránka značky LOWA
Prosport.cz – domovská stránka distribútora pre ČR a SR
Prosportshop.sk – internetový obchod

Fotogaléria k článku

Najnovšie