Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Snežnice TSL v SportOutdoor.sk

Využite posledné dni, možno týždne na turistickú romantiku s nádychom ďalekého severu a vyberte sa na hory na snežniciach. Práve snežnice môžu poskytnúť oveľa intenzívnejší zážitok z Vašich výletov. Ich popularita neustále rastie, hoci neboli pôvodne vymyslené pre potechu očí a ducha. Boli vymyslené účelne, aby umožnili človeku rozložiť vlastnú hmotnosť pri prechode lesom a členitým terénom v zasneženom období.

Ich obľúbenosť spočíva aj v jednoduchosti používania. Na ich využívanie nepotrebujete žiadne kurzy alebo školenia. Navyše pri zimnej turistike ušetríte za lístky na vleky a cenové porovnanie s lyžiarskou, skialpinistickou alebo snowboardovou výbavou vychádza tiež v prospech snežníc.

Výhody snežníc v skratke – skladnosť, preprava, ľahký pohyb v neupravenom zasneženom teréne, nenáročné na techniku, cena v porovnaní s inými zimnými športmi.

Firma TSL patrí medzi lídrov vo výrobe snežníc už viac ako 30 rokov. Snežnice TSL má vo svojej výbave aj francúzska armáda.

Využívajú špičkové technológie:

* Easy UP - patentovaná technológia, pri dlhších a strmších výstupoch redukuje svalovú únavu na lýtkach

* Lateral Adjust - viazanie Explore poskytuje väčší komfort so systémom bočnej úpravy, vďaka ktorému je vhodné aj pre širšie topánky

* Hourglass shape - tvar presýpacích hodín pre ľahkú a prirodzenú chôdzu

* Sound and Shock absorbing System (SSAS) - nič nie je rušivejšie, než hlučná chôdza v tichej krajine, preto v TSL vyvinuli unikátny systém na pohltenie nežiaducich zvukov a otrasov

* Anti Shin-Bang Articulation je ďalšou patentovanou technológiou od TSL. 90° ohyb päty viazania zvyšuje komfort pri chôdzi. Nevyhadzuje sneh cez pätu a špička snežníc neudiera do holene

* Patentovaný SnowGrab poskytuje bezkonkurenčný grip a priľnavosť. Pomáha pri stúpaní a traverzoch. Predné bočné hroty pre extra priľnavosť na traverzoch, hroty na zadnej strane pre brzdenie z kopca, dva predné hroty pod uhlom 120° pre lepšiu trakciu.

Na základe nosného materiálu rozdeľujeme snežnice na kompozitové a hliníkové.

Kompozitové snežnice – ich nosná plocha je zo špeciálneho kompozitu (plastu). Väčšinou sú vybavené univerzálnym viazaním na akúkoľvek obuv a je spojené kĺbom s nosnou plochou. Na spodnej časti sa nachádzajú oceľové hroty. Sú to univerzálne snežnice s vysokou odolnosťou, vhodné aj do náročnejších a strmých terénov.

Hliníkové snežnice - nosná plocha je hliníková. Vhodné do menej náročného terénu so stúpaním do 20° a traverzom do 15°.

Teraz Vám v predajniach Sport-Outdoor.sk ponúkame zvýhodnenú ponuku snežníc. Ku akémukoľvek modelu si môžete vybrať jeden z darčekov:

* nákupná poukážka v hodnote 15,- Eur
* termoska TSL Outdoor s objemom 0,5 l
* čelová lampa Petzl Tikkina
* návleky Zajo Gaiter Basic / Gaiter Pro

Pozrite si našu ponuku snežníc na www.sport-outdoor.sk, prípadne nás navštívte v predajniach Sport-Outdoor vo Zvolene na Sládkovičovej 11 alebo v Lučenci na Námestí republiky 11.

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš