Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Stiahnite si aplikáciu na SMS poistenie

Chystáte sa do hôr? Ak máte smartphone s operačnými systémami OS Android alebo iOS (iPhone), môžete si uzatvoriť SMS poistenie ešte jednoduchšie a pohodlnejšie. Stačí si stiahnuť aplikáciu na svoj mobil ;-). SMS poistenie cez mobilné aplikácie obsahuje navyše zaujímavé funkcie, ako napr. prehľadný formulár na uzatvorenie SMS poistenia, adresár kontaktov, ktorý šetrí váš čas pri uzatváraní poistenia, dôležité dokumenty, kontakty a detailné informácie o produktoch, prehľad uzatvorených SMS poistení (iba OS Android) či kalendár, ktorý vás upozorní na končiacu sa platnosť SMS poistenia (iba Android).

Lyžiari, pozor na úrazy a horúčky! Počas lyžiarskej sezóny trápia slovenských lyžiarov v zahraničí najčastejšie problémy s podvrtnutými kolenami a zápästiami, zlomeniny pri pádoch a náhle ochorenia spojené s vysokými horúčkami a kašľom. Vyplýva to z dlhodobých štatistík Union poisťovne. Pomerne často sa zimní dovolenkári stretávajú aj s črevnými ťažkosťami, zápalmi očí, opuchmi kĺbov a klasickými lyžiarskymi úrazmi. „V zimných mesiacoch každoročne rastie počet klientov, ktorí si prezieravo uzatvárajú cestovné poistenie pred lyžovačkou v zahraničí.“ hovorí o trendoch v cestovnom poistení Marek Kopča, riaditeľ priameho predaja poisťovne Union.

Ani ľudia, ktorí trávia dovolenku na Slovensku, by nemali zabúdať na poistenie. Špeciálnou kategóriou sú turisti, ktorí počas túry v horách utrpeli zlomeniny, precenili svoje sily či zablúdili a na pomoc volali Horskú záchrannú službu (HZS). Podľa zákona je dospelá osoba zachraňovaná Horskou záchrannou službou povinná v plnej výške uhradiť náklady, ktoré sú spojené s technickou časťou zásahu. Dovolenkári, ktorí sa rozhodli pre lyžovačku či turistiku na Slovensku, by teda nemali zabúdať najmä na úrazové poistenie a poistenie nákladov na zásah HZS.

Čo poistenie obsahuje: Okrem poistenia liečebných nákladov, batožiny a úrazového poistenia obsahuje cestovné poistenie aj poistenie zodpovednosti za škody, ktoré kryje neúmyselné škody spôsobené na zdraví či majetku tretej strane, napr. pri zrážke s iným lyžiarom na svahu.

Viac zaujímavých informácií o vhodnom poistení pri ceste do hôr či na lyžovačku doma alebo v zahraničí, pravidlá správania sa na lyžiarskej trati a pokyny pre lyžiarov v prípade poistnej udalosti nájdete na www.union.skwww.smspoistenie.sk.


Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš