Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Petícia OEAV

Rakúsky alpský spolok (OEAV) v týchto dňoch organizuje petíciu za záchranu značkovania turistických trás a prevádzkovania horských chát na území Rakúska. S podporou štátu na súčasnej úrovni už nie sú schopní zabezpečovať údržbu chodníkov ani prevádzku chát. Preto vyzývajú turistov, ktorí majú záujem, aby chodníky a chaty naďalej fungovali, aby podporili petíciu, ktorá bude následne predložená vláde.

OEAV požaduje zvýšenie finančnej podpory na údržbu a budovanie útulní (475 objektov) a horských chodníkov (50 000 km) na základe indexu cien stavebných prác. V roku 1992 na tieto účely poskytovala vláda v prepočte 2,18 miliónov EUR, dnes 1,5 miliónov EUR. Po úprave na základe daného indexu OEAV požaduje 4 milióny EUR, čo má zodpovedať 2,18 miliónom EUR z roku 1992. Navyše stúpajú náklady na prevádzku (narastajúce požiadavky zo strany úradov, ekologické získavanie energie, nové zariadenia na zaobstarávanie a čistenie vody, navyše údržba budov a chodníkov vo vysokohorskom teréne je dvakrát tak drahá ako v údolí). Zatiaľ však podľa OEAV vláda túto podporu len znižuje.

Viac informácií a petícia sa nachádzajú tu.

Spolupracovala: Jitka Parobeková.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš