Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Pomôžte pri hľadaní českého turistu

Do redakcie nám prišla naliehavá žiadosť o pomoc pri hľadaní po stratenom českom turistovi. Jaroslava Žilinského hľadá nielen rodina, priatelia i Polícia ČR a SR, ale tiež Horská záchranná služba, ktorá po ňom neúspešne pátrala pozemne so psami i letecky na prelome októbra a novembra.

Jaroslav Žilinský, prezývaný "Jerry" sa aktívne venuje turistike, horolezectvu a vodáctvu. Podľa správy od rodiny si 28. 10. kúpil lístok na nočný vlak z Pardubíc do Liptovského Mikuláša. Naposledy bol lokalizovaný jeho mobilný telefón 29. 10. na Slovensku.

Jeho predpokladaný pobyt je v horských oblastiach Liptova. Na prelome októbra a novembra prebehlo pátranie bez výsledku vo vytipovaných lokalitách Západných Tatier. Horská záchranná služba využila služobných psovodov i hľadanie zo vzduchu pomocou vrtuľníka.

Rodina a kamaráti hľadaného preto prosia návštevníkov Tatier, Nízkych Tatier, Veľkej Fatry i iných pohorí, aby boli vnímaví počas horských túr. Všímajte si vrcholové či návštevné knihy chát a útulní, či niekde zanechal zápis alebo odkaz Jaroslav "Jerry" Žilinský. Prípadne či ste ho stretli pri cestovaní dopravnými prostriedkami.

Prípadné informácie o pohybe či pobyte poprosíme smerovať na kontakty:
- Horská záchranná služba,
- Policie ČR,
- Policajný zbor SR,
- Jitka Žilinská +420 603 940 420 alebo hledasejerry@gmail.com

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ďakujeme za pomoc.

Súvisiace odkazy

Pátrání po osobách
Pátranie po nezvestnej osobe v Západných Tatrách
Pomoc pri pátraní po nezvestnej osobe

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš