Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok nad Duchonkou
Prístrešok nad Duchonkou Zatvoriť

Prístrešok Nad Duchonkou

Pri potulkách po Považskom Inovci sa zvyknem zastaviť pri VN Duchonka, aby som zmyl prach ciest. Prístrešok neďaleko križovatky turistických trás som zatiaľ nevyužil, ale jeho znalosť sa môže zísť.

Poloha
Považský Inovec: nad VN Duchonka
Nadmorská výška
280 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.67432 ° SŠ
dĺžka: 18.09144 ° VD
» Mapa
Nocľah
6 - 8 osôb s vlastnou výbavou
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
kemping Nová Duchonka, blízke chaty, lesná správa
Spojenie
autobusová zastávka: Prašice, Duchonka polesie

Poloha

Nachádza sa vo východnej časti pohoria, nad chatami pri VN Duchonka, neďaleko sídla polesia. Je súčasťou areálu začiatku lesníckeho NCH Duchonka - Kulháň. Blízko je tiež otočka autobusov a križovatka turistických trás, ktoré vedú účelovou asfaltovou cestou povedľa areálu.

Prístup

  • modrá z Prašíc, 1:10 h,
  • žltá a modrá od VN Nemečky, 0:40 h,
  • žltá a modrá z Podhradia, 1:05 h,
  • modrá od Kuháňa, 1:00 h.

Objekt

Šesť mohutných drevených stĺpov nesie krov, sedlová strecha je pokrytá asfaltovou krytinou. Pôdorys má rozmery asi 4 x 8 m, všetky štyri steny sú voľné, len zadnú tvorí riedky plot tvorený vzorkami rôznych drevín. Podlaha je vysypaná drobným kamenivom, pod strechou sú na pevno umiestnené tri drevené stoly s lavicami.

Pomedzi stoly a po okrajoch si dokáže umiestniť ležovisko 6 až 8 osôb s vlastnou výbavou. Za dažďa pri bočnom vetre by bolo treba zabezpečiť náveternú stranu.

Okolie a voda

Žiadny voľne prístupný vodný zdroj som v okolí nezaznamenal. Voda sa dá nabrať v kempingu Nová Duchonka alebo požiadať v niektorej zo súkromných chát či v budove polesia.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Priľahlá lúka býva pokosená, od účelovej asfaltky ju oddeľuje rad smrekov, od okolitých pozemkov drevený plot. Pod rozložitou vŕbou by sa tiež dal zriadiť pohodlný bivak.

Fotogaléria k článku

Najnovšie