Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Island. Foto Patrícia Mrázková
Island. Foto Patrícia Mrázková Zatvoriť

Pozvánka Začína Cestovateľský festival Cestou necestou

Od 16. októbra začína najväčší cestovateľský festival na Slovensku Cestou necestou. Zavíta do 16 miest, v Bratislave sa uskutoční trojdňový festival v termíne 10. – 12. novembra.

V programe je viac ako 40 prezentácií a diskusií. Hlavnou témou sú ultradlhé túry nielen na americkom kontinente – Great Himalayan Trail, Great Divide Trail, Arizona Trail, Continental Divide Trail, Stezka Českem na prezentáciách slovenbských a českých prednášajúcich Pavlíny Adam, Martina Úbla, Pavla Sabelu, Ivky Smolkovej. O treku GR 221 na Mallorke porozpráva Miloslav Daníšek.

Dramatické výstupy na šesťtisícovky Ama DablanAconcagua a sedemtisícovku Pik Lenina popíšu s Jana Vaňková, Martin Tatár a Marek Odler. S organizátorom Michalom Knitlom vystúpate na niekoľko sopiek od Ekvádora po Salvádor a nazriete do neprebádaných miest v Kolumbii. O dobrodružnom cestovaní s deťmi porozprávajú Zuzana Remišová aj Milan Schnorrer, vezmú vás do Nórska aj na bežky.

Milovníkov nespútanej prírody potešia prednášky o Islande a Novom Zélande od cestovateliek Patrície Mrázkovej a Milady Mili Konečnej. Marek Adamech v Čile obdivoval krásy Torres del Paine aj púšte Atacama.

V programe sú aj púštne krajiny Jemen a Omán od Petra Gregora alebo tropické ostrovy Dominika v Karibiku a Seychely v Indickom oceáne, kam vás zavedie Peter Dvorák. Peter Božik prešiel sám na bicykli 4000 km naprieč Austráliou.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ako sa cestuje po krajine, ktorá sa nachádza v občianskej vojne, a to vo vysokom štádiu tehotenstva, orozpráva Petra Kováč. V Sýrii má svoje korene a počúvala o nej už ako malá od svojej babky. S Veronikou Kapcovou Balážiovou sa môžete pozrieť do Ugandy, kde žijú posledné gorily horské. vypočuť si môžete aj prezentáciu Michala Tlelku o ceste okolo sveta a o Bangladéši spolu s Milanom Sivokom a neuveriteľné príbehy Jozefa Kmeťa a Pavla Sivého alias Jožiho a Paliho z Ázie.

Slovensko netradične predstavia David Slovák (behom) a Ivana Balážová a Gabriel Škabla (na koňoch).

Cestovateľský festival Cestou necestou putuje aj po mnohých slovenských mestách. Viac informácií o festivale a ostatných podujatiach nájdete tu.

Najnovšie