Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Oddychová zóna Mníšek nad Popradom
Oddychová zóna Mníšek nad Popradom Zatvoriť

Prístrešok Oddychová zóna Mníšek nad Popradom

Návštevníci Ľubovnianskej vrchoviny, potulujúci sa v jej západnej časti, istotne radi privítajú znalosť o oddychovej zóne v dedine Mníšek nad Popradom, kde sa môžu skryť pred nečasom alebo núdzovo prespať.

Poloha
Mníšek nad Popradom: na okraji dediny, za kostolom, v lesíku vedľa trávnatého ihriska, na skok od rieky Poprad
Nadmorská výška
384 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 49.418253 ° SŠ
dĺžka: 20.721873 ° VD
» Mapa
Nocľah
spolu asi pre 15 osôb s vlastnou karimatkou a spacákom
Prevádzka
trojsezonná (bez vykurovacieho telesa)
Voda
Vodný zdroj v okolí nebol zaznamenaný
Spojenie
Stará Ľubovňa (vlak, bus) - Mníšek nad Popradom (bus)

Poloha a prístup

Oddychová zóna v Mníšku nad Popradom sa nachádza za jediným kostolom v dedine, na skok od hraničnej rieky Poprad. Areál sa nachádza na obecnom pozemku v cípe štátnej hranice, kde rieka Poprad opúšťa územie Slovenskej republiky a vteká do Poľskej republiky. Aj keď sa nachádza na kraji dediny, vďaka kostolu je od domov oddelená, a tak ponúka relatívne nerušené strávenie noci.

Objekty

Oddychová zóna pozostáva z dvoch samostatných prístreškov a chaty Poľovníckeho združenia Skalná, ktorý obsahuje krytú verandu s jedným veľkým stolom a lavičkou.

Malý prístrešok so sedlovou strechou je drevenej konštrukcie s rozmermi 4 x 2 x 3 metre, s dreveným výpletom po troch stranách a má drevenú podlahu. Celý priestor prístreška zaberá drevený stôl s dvomi lavičkami. Miesto vhodné na spanie je na stole a na zemi, spolu pre dve osoby.

Veľký prístrešok so sedlovou strechou s rozmermi 4 x 20 x 5 metrov slúži na hromadnejšie akcie, keďže obsahuje osem stolov s lavicami, a tak si tu miesto na spanie nájde 8 až 10 nocľažníkov na vlastnej karimatke.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ako pri prvom, tak aj pri druhom prístrešku môže byť problém vietor či bočný dážď, ktorému z časti môžu zabrániť stromy v okolí, ale najmä pomôže natiahnutá celta. Keďže lavice sú celkom dlhé, tak možno postačí spať v ich strede.

Upozornenie: V letných mesiacoch, najmä počas víkendov, treba rátať s možnosťou využitia oddychovej zóny miestnymi či ďalšími návštevníkmi.

Voda

Vodu som v okolí nezaznamenal.

Iné možnosti

Pri obsadení oddychovej zóny, môže poslúžiť znalosť drevenej, plné krytej autobusovej zastávky v miestnej časti Kače, pri smerovníku Mníšek nad Popradom, Kače. Od oddychovej zóny sa k nej dá dostať smerom na východ, po napojení sa na modrú TZT, po asi 10 minútach. Najbližšie domy v tejto časti sa nachádzajú o ďalších asi 300 metrov, takže by to mohlo byť tiež nerušené miesto.

Fotogaléria k článku

Najnovšie