Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok Sečianske lazy
Prístrešok Sečianske lazy Zatvoriť

Prístrešok Prístrešok Sečianske lazy pod Babami

Pri stúpaní na Hlboký vrch (rázc. Polianky) v Strážovských vrchoch, som na svoje prekvapenie natrafil v horných partiách vrchu Baby (Vojtková, 1027 m) na ďalší prístrešok. Keďže od hlavného hrebeňa nie je nutné veľa schádzať, tak som sa rozhodol ho uverejniť.

Poloha
Strážovské vrchy: na horskej lúke Sečianske lazy pod vrchom Baby (Vojtková, 10127 m), ktorou vedie žlta značka Liešťany - Polianky
Nadmorská výška
990 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.849321 ° SŠ
dĺžka: 18.523806 ° VD
» Mapa
Nocľah
na stole dve osoby, na nerovnej podlahe desať osôb
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
vodný zdroj v okoli nebol zaznamenaný
Spojenie
Liešťany (bus)

Poloha a prístup

Prístrešok Sečianske lazy sa nachádza na kraji horskej lúky, ktorou prechádza žltá značka. Lúka nazvaná Sečianske lazy sa nachádza medzi smerovníkom Chotá hora, resp. Liešťany a Polianky (Hlboký vrch) blízko červenej hrebeňovej značky. Z Liešťan sa k nej dá dostať za asi dve hodiny. Opačný postup je z Polianok, resp. od hrebeňovej červenej TZT je to asi 10 minút veľmi miernym klesaním cez vrch Baby (Vojtková, 1027 m).

Objekt

Veľký drevený prístrešok s plechovou strechou má rozmery 8 x 4 x 3 metre. Zadná a obe bočné strany majú steny, ktoré sú z narezaného guľatinového dreva. Predná strana má v strede vstup a po stranách asi polmetrovú obrubu. Podlahu tvorí prašná hlina.

Interiér tvorí len jeden napevno postavený stôl v dĺžke asi 3 metre. Rovnako dlhé sú dve lavičky, ktoré sú tiež napevno postavené. Zvyšok interiéru je prázdny. Miesto na spanie si tu nájde väčšia skupina osôb. Hlavne na zemi, kde je dobre si dať pod karimatku fóliu alebo celtu. Na stole sa vyspia dvaja turisti.

Voda

Vodný zdroj som v blízkosti nezaznamenal. Ak viete o prameni, napíšte do diskusie k článku.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Okolie

V okolí prístreška sa nachádzajú lavičky a ohnisko. Od prístreška je parádny výhľad na údolie Nitrice a oproti stojacu rázsochu s vrchom Rokoš. Názov Sečianske lazy je odvodený od polohy v katastrálnom území obce Seč.

Fotogaléria k článku

Najnovšie